Pronađen piton s tri oka

Znanstvenici su uglavnom suglasni da se oko vjerojatno razvilo u ranoj embrionalnoj fazi i da nije posljedica utjecaja okoliša

Zmija s tri oka nazvana “Monty Python” pronađena je u gradu Humpty Doo u australskom Sjevernom teritoriju.

Neobični dijamantni piton dug oko 40 centimetara otkriven je krajem ožujka na autocesti Arnhem Highway deformirane lubanje i s tri funkcionirajuća oka među kojima jedno koje je bilo na sredini glave.

Imao je teškoća s gutanjem od trenutka kad su ga rendžeri pronašli i uginuo je prošlog tjedna, objavio je glasnogovornik uprave za parkove i prirodu Sjevernog teritorija.

Zmija je bila mlada i pronađena je 40-ak kilimetara južno od glavnog grada teritorija Darwina.

Prirodna pojava

“Rentgenska snimka zmijine glave otkrila je da se ne radi o dvije lubanje spojene u razvoju nego o jednoj lubanji s dodatnom očnom šupljinom”, objavile su vlasti

Znanstvenici su uglavnom suglasni da se oko vjerojatno razvilo u ranoj embrionalnoj fazi i da nije posljedica utjecaja okoliša.

Prema upravi, treće je oko “gotovo sigurno prirodna pojava jer su deformiteti na reptilima relativno česti”.

Uprava je prvi puta postavila sliku zmije na svojoj facebook stranici u srijedu uz riječi: “Trooka zmija upozorava. Suša stiže” očigledno aludirajući na televizijsku seriju “Igra prijestolja” u kojoj su trooki gavran i riječi “Zima stiže”.

Dnevnik.ba

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.