Ravnateljica osnovne škole u Čazmi: Spašavali smo učenike, voda je nadirala

U jučerašnjem nevremenu u Čazmi teško je oštećena i osnovna škola, čija je učionica glazbenog najviše stradala. Zbog vode je propao strop te se cijeli dan radi na sanaciji.

Ravnateljica Lidija Osman kazala je za RTL da će se nastava u ponedjeljak sigurno odvijati u školi. Opisala je i kako je sve izgledalo jučer.

“Nismo bili svjesni što se događa”

“Nismo bili svjesni što nam se događa. Nije bilo mjesta strahu i panici. Prva i osnovna aktivnost bila nam je spašavanje i evakuacija učenika. Nazvali smo žurne službe i roditelje kako bi jednostavno došli po učenike i odveli ih kući. Do zadnjeg učenika nismo gledali koji se razmjeri štete nalaze u školi i što nam je dalje za činiti”, rekla je Osman.

Dogovorena je psihološka pomoć za sve učenike, roditelje i djelatnike škole.

Pet učionica bilo je izravno pogođeno vodom

“Prva i osnovna misao nam je bila spasiti učenike, pogotovo jer je voda nadirala kroz zatvorene prozore. Pet učionica bilo je direktno pogođeno vodom koja je lijevala sa svih strana. Obuća i odjeća učenika bile su mokre i trebalo je djecu evakuirati. Najteže je stradala učionica glazbenog, u kojoj se nisu nalazili učenici, ali u učionici do su bili učenici osmog razreda, koji su najviše i najteže stradali”, kazala je Osman.

Dodala je i kako su iznenađeni situacijom s obzirom na to da je škola prošle godine obnovljena.

“Nismo očekivali da bi moglo doći do ovakve štete”, zaključila je ravnateljica.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.