Rekordan broj bh. tvrtki želi biti među dobavljačima njemačkim tvrtkama

Rekordan broj tvrtki iz Bosne i Hercegovine pridružio se ovogodišnjoj njemačkoj inicijativi za pronalaženje dobavljača sa Zapadnog Balkana za 2021. godinu.

Na virtualnom B2B Matchmakingu čak 75 bh. dobavljača dobilo je priliku da se upozna sa njemačkim tvrtkama na online sastancima.

Sedma Inicijativa dobavljača i B2B razgovori održat će se od 28.09.2021. do 15.10.2021. godine, najavljeno je iz Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH, izvještava Indikator.ba.

Bh. tvrtke imale su rok do 11.6.2021. godine unesu podatke svojih tvrtki i označe s kojim njemačkim tvrtkama žele razgovor. Njemačke tvrtke vrše izbor i odlučuju koje tvrtke iz BiH i regije će biti pozvane na forum i B2B razgovore.

U potrazi za novim dobavljačima iz BiH i Jugoistočne Europe su 53 renomirane njemačke tvrtke iz metaloprerađivačke industrije, strojarstva, proizvodnje opreme i dijelova za automobilske industrije, elektrotehnike, elektronike, industrije plastičnih dijelova i drugih grana.

Neke od njemačkih tvrtki koje traže dobavljače su: Alfred Kärcher SE & Co. KG, AMETEK Inc, Atotech Deutschland GmbH, Bilstein Group (febi Bilstein), BPW Bergische Achsen KG, ElringKlinger AG, HOERBIGER Deutschland Holding GmbH, HYDAC Verwaltung GmbH, Kennametal, Miele, Peek & Cloppenburg Düsseldorf KG, “Rolls Royce Power Systems, MTU Friedrichshafen.

Inicijativa dobavljača je u zadnjih šest godina omogućila 1.500 B2B razgovora između više od 100 njemačkih tvrtki i 250 dobavljača iz BiH i regije.

Radi se o projektu u sklopu programa poticaja malih i srednje velikih poduzća Saveznog ministarstva gospodarstva i energije (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie), a organizira ga udruženje za materijalno poslovanje, nabavu i logistiku (BME e.V.) u suradnji s njemačkim industrijskim i trgovinskim komorama u BiH i zemljama regije.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.