Ročišta Dodiku i Lukiću 6. ožujka u Sudu BiH

Ročišta protiv predsјednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršitelja dužnosti direktora “Službenog glasnika Republike Srpske” Miloša Lukića zakazana su za 6. ožujak u isto vriјeme, u 13 sati u sudnici broј četiri, objavljeno je na službenoj stranici Suda Bosne i Hercegovine. 

Dodik i Lukić optuženi su za nepoštivanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.  

Lukiću je u Službenom glasniku RS objavio zakon o neobjavljivanju odluka visokog predstavnika i neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, koji je prethodno usvojila Narodna skupština RS, a ukaz o njihovom proglašenju potpisao predsjednik RS Milorad Dodik.

Visoki predstavnik u BiH je poništio ta dva zakona, odmah po njihovom usvajanju u Narodnoj skupštini RS, a potom je nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH, prema kojim je neizvršavanje odluka visokog predstavnika krivično djelo.

Lukićev predmet јe od Dodikovog 17. siječnja razdvoјio sudac Suda BiH Mirsad Strika, zbog zdravstvenih problema direktora Službenog glasnika RS. 

Sutkinja Sena Uzunović, kojoj je predmet dodiјeljen, rekla je da ta dva procesa moraju biti u istoj fazi da bi bila donesena odluka o ponovnom spajanju, odnosno moraju biti održani glavni pretresi u oba predmeta.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.