Rodila u potresu: Sve se počelo tresti, pobjegli smo iz bolnice, a uskoro su mi krenuli i trudovi

Dok je razoran potres od 6,2 po Richteru tresao Sisak, Petrinju i okolna sela, Dragana Dovranić (32) rađala je zdravog dječaka.

Suprug Dean (34) s troje njihove djece od 13, 11 i 6 godina bio je u Posavskim Bregima u obiteljskoj kući.

Suprugu sam u 9:30 odvezao u sisačku bolnicu na CTG. Bila je naručena i kako je bila u terminu ostavili su ju u bolnici. Ja sam se zbog djece vratio u Posavske Brege, pripovijeda Dean.

U trenutku dok je Dragana počela rađati, tlo se počelo tresti i telefonske linije su se prekinule.

Moja djeca se još boje, tlo i dalje podrhtava, sjede u jaknama i jako su uplašeni. Kada je zatreslo istrčali smo na dvorište, pokušavao sam dobiti suprugu, nisam dobio dobiti ni dežurne službe ni sisačku bolnicu. Bio sam izvan sebe od straha i brige. Nakon tri sata su mi javili iz bolnice da dođem po suprugu i tek rođenog sina Dorijana, ispričao je za 24 sata Dean.

Dorijan je pri rođenju težio 3.800 grama i bio dugačak 52 centimetara, sada je s obitelji, braćom i sestrama u Posavskim Bregima.

Bila sam šokirana, ali dobro, kaže majka Dragana. Kako kaže, spojili su ju na drip, a nakon toga se cijela zgrada počela tresti. No, odspojili su brzo drip i počeli bježati.

Prvo su ju smjestili u kontejner pokraj bolnice, a kada je bilo vrijeme da mali Dorijan dođe na svijet, rodila ga je u prizemlju sisačke bolnice.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.