Rusija tvrdi da je zauzela Bahmut, ali najviši ukrajinski vojni čelnici kažu da bitka nije gotova

Iako Rusija tvrdi da je preuzela kontrolu nad istočnim ukrajinskim gradom Bahmutom, nakon teškog devetomjesečnog sukoba u kojem su poginuli deseci tisuća boraca, najviši ukrajinski vojni čelnici kažu da bitka nije gotova.

Ukrajinski dužnosnici priznali su da sada kontroliraju samo mali dio Bahmuta, navodi Associated Press.

Ukrajinski čelnici su rekli da je prisutnost njihovih boraca odigrala  ključnu ulogu u njihovoj strategiji iscrpljivanja ruske vojske. Također su rekli da će im njihov trenutni položaj u područjima oko Bahmuta omogućiti da uzvrate udarac unutar 400 godina starog grada.

– Usprkos činjenici da sada kontroliramo mali dio Bahmuta, važnost njegove obrane ne gubi na značaju- rekao je general-pukovnik Oleksandr Syrskyi, zapovjednik kopnenih snaga ukrajinskih oružanih snaga.

Rekao je kako im to daje mogućnost ulaska u grad u slučaju promjene situacije kao i da će se to sigurno dogoditi.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su Wagnerovi plaćenici uz podršku ruskih trupa zauzeli grad, međutim ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da Bahmut nije u potpunosti okupiran.

1 komentar

  • Moramo da ubijamo. Moramo da pucamo po civilima. To smo mi. Babuške da gađamo. Ja i moj drug Putin. Poremećaji i antiljudi. Podmukla komunjarska.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.