Saznajemo: Strukovna škola Posušje upisuje elekektrotehničare i medicinare; nema interesa za farmaceute!

Danas su se u pojedinim medijima pojavile informacije da se na jesen, u školskoj 2020./2021., upisuju dvije nove struke u Srednjoj strukovnoj školi u Posušju. Radi se o zanimanju elektrotehničara i farmaceuta.

Kontaktirali smo upravu Srednje strukovne škole Posušje, a oni su nam potvrdili da se kreće s odjelom elektrotehničara, a iako su se spominjali farmaceuti, umjesto njih ponovno idu već uhodani medicinari.


“Mi smo napravili online anketu među učenicima završnog razreda osnovnih škola i rezultati su pokazali da nema zainteresiranih đaka za farmaceutskog tehničara dok za zanimanje medicinska sestra/tehničar postoji veliki interes pa smo odlučili kako će se nastaviti sa školovanjem tog kadra. S medicinskom školom već imamo iskustvo, dobro smo uhodani, a farmaceuti idu u stanje mirovanja do neke od sljedećih generacija koje će biti zainteresirane za ovo zanimanje” kazao je ravnatelj Mario Knezović za portal posuski.info.

Osim dva navedena zanimanja u Srednjoj strukovnoj školi Posušje upisat će se i 1 razred ekonomista, 1 razred računalnih tehničara te od trogodišnjih struka konobari i kuhari te CNC operateri.

Podsjećamo Srednja strukovna škola je od ove godine postala bogatija i za 3D printer kojeg koristi u nastavi, a jedna je od rijetkih škola u regiji koja posjeduje licencu za SolidWorks, računalni program za modeliranje. Da je riječ o iznimnom softveru govori i činjenica kako takve licence posjeduju tek strojarski fakulteti kao što je onaj na Sveučilištu u Mostaru ili Sveučilištu u Zagrebu.

posuski.info

1 komentar

  • Obratite se gosp. Potkrajcu. On ima savjet i lijek za sve. Menbi je pomogao kad god mi je trabao savjet ili pomoć.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.