Sedma žrtva požara: Preminuo petogodišnji dječak

Broj smrtno stradalih u požaru koji je u subotu izbio u jednoj stambenoj zgradi u Brčkom povećan je na sedam, nakon što je u ponedjeljak potvrđeno da je još jedno dijete umrlo od zadobivenih ozljeda.

Iz Kliničkog centra u Tuzli potvrdili su da je na njihovom odjelu intenzivne skrbi preminuo petogodišnji dječak. Uzrok smrti je zatajenje organa prouzročeno prekomjernom količinom ugljičnog monoksida, kojim se dječak otrovao nakon izbijanja požara.

Preminuo je nakon ponoći. Nije se mogao izboriti unatoč naporima liječnika, kazala je glasnogovornica tuzlanske bolnice Ersija Aščerić Mujedinović.

Vatra koja je u subotu ujutro iznenada izbila u privatnoj kući u brčanskom naselju Suljagića sokak odmah je usmrtila šest od 11 članova romske obitelji koja je tamo živjela. Među onima koji su tada smrtno stradali također je bilo dvoje djece.

Ozlijeđeno je još osam osoba, među kojima je bilo sedmero djece. Šestero djece i jedna odrasla osoba bili su lakše ozlijeđeni i nakon liječničke pomoći pušteni su iz bolnice, no petogodišnji dječak nije se uspio izboriti s teškim ozljedama.

Iz Tužiteljstva distrikta Brčko priopćili su da je nakon provedenog očevida utvrđeno da su sve poginule osobe preminule zbog udisanja ugljičnog monoksida. Nisu pronađeni nikakvi dokazi koji bi ukazivali da je požar podmetnut, pa se pretpostavlja da je vatru prouzročila neka od svijeća koje su služile za rasvjetu jer u kući siromašne obitelji nije bilo električne energije.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.