Šesta “Krunica Hrvata svega svijeta”

U subotu 9. svibnja u 14,00 sati po hrvatskom vremenu po šesti puta organizira se uživo on-line molitvena inicijativa ‘Krunica Hrvata svega svijeta’. Inicijativu je organizirao otac Ike Mandurić koji je pozvao sve Hrvate svijeta da se pridruže istodobnoj molitvi krunice za hrvatski narod u ovom teškom vremenu razornog zemljotresa i pandemije koronavirusa.

Prvoj molitvi krunice koja je bila 4. travnja pridružilo se preko 11.000 ljudi. Od tada sve veći broj vjernika se uključuje u molitvu koja se svaki puta popravlja: nadodaju se uvodne meditacije te kratki pozdravi i razmišljanja sudionika, tako da se doista može osjetiti kako diše hrvatski narod u svim svojim obitavalištima po svijetu. Tako daleko, a opet iste hrvatske, domoljubne i bogoljubne duše! Prošlu, petu molitvu krunice pratilo je 27.617 IP adresa.

O samoj inicijativi otac Ike je rekao: „Budimo zajedno s Domovinom, svi mi Hrvati sa svih kontinenata, svećenici i Božji narod. I dopustimo da izlijemo sve naše plačuće duše. Zahvaljujući snazi milosti koju je dragi Bog dao našem narodu, molimo da naš narod bude uzdignut i temeljito obnovljen kroz ovu krizu: za vjeru, da ostane vjeran Bogu i Crkvi našeg katoličanstva, da okončamo pandemiju i obnovimo Zagreb, za naše ljude da sačuvamo svoj identitet i svoje vrijednosti, za budućnost svih hrvatskih ljudi i njihovih potomaka, i za svakog od nas sa svim našim potrebama. „

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu svesrdno podržava ovu molitvenu inicijativu, a inicijativi se priključuju brojne molitvene zajednice i crkvene institucije kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta.

U subotu 9. svibnja 2020. biti će slijedeći predmolitelji otajstava:

MARKO PERKOVIĆ THOMPSON – pjevač

Marko Perković rođen je 1966. godine u selu Čavoglave, u Zagori. Hrvatski je glazbenik i izvođač pjesama s domoljubnom, ljubavnom i religijskom tematikom. Po početku Domovinskog rata 1991. godine Marko se pridružio kao dragovoljac Zboru narodne garde. Marko je u to vrijeme u rukama imao američku strojnicu Thompson, po kojoj je i dobio nadimak. Hrvatskoj javnosti postaje poznat 1991. godine kada izlazi njegova pjesma “Bojna Čavoglave” koja je pružala snažnu poruku i moral hrvatskim vojnicima za vrijeme Domovinskog rata. Na svojim koncertima okuplja jako velik broj ljudi, a na dan proslave Oluje u Čavoglavama uspijeva okupiti i preko 100.000 obožavatelja. Najveće blago mu je obitelj.

MONS. DR. MARIN BARIŠIĆ – splitsko-makarski nadbiskup i metropolit

Nadbiskup Barišić rođen je u župi Vidonje 1947. godine. Nakon diplome iz teologije upisao je poslijediplomski studij, a dovršio ga je doktoratom iz biblijske teologije. Za svećenika je zaređen 1974. godine u Vidonjama, za biskupa je 1993., a za Splitsko-makarskog nadbiskupa imenovao ga je Sveti otac Ivan Pavao II. 2000. godine. Potpredsjednik je Hrvatske biskupske konferencije, član Stalnoga vijeća HBK-a, predsjednik Vijeća HBK za nauk vjere, predsjednik Biskupske komisije HBK za dijalog sa Srpskom pravoslavnom Crkvom i predsjednik Hrvatskoga papinskog biblijskog djela.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.