SKB-u Mostar donirana zaštitna oprema vrijedna gotovo 22.000 KM

Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u ponedjeljak je uručena zaštitna oprema vrijedna gotovo 22 tisuće maraka, osigurana direktno iz Saveznog proračuna Njemačke.

Riječ je o zaštitnim maskama Drager (800 komada), jednokratnim odijelima (2120 komada) i nesterilnim rukavicama (15.000 komada) u vrijednosti od 21.892,10 maraka.

Projekt nabave opreme uspješno je proveden uz pomoć Njemačke humanitarne organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) u BiH.

Direktor te organizacije za jugoistočnu Europu Elmir Bojadžić kazao je kako su, pored dvije bolnice u Mostaru, donaciju primile ili će primiti bolnice u Bihaću, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, ustvrdivši kako je ukupna vrijednost tog projekta oko 60 000 eura.

Na ovoj način i uz pomoć njemačke Vlade pokušali smo da se odredimo prema nekim pripremnim aktivnostima jer ne znamo što se dogoditi, koji će val doći ili neće. No, sigurno je da će se sve ove donacije moći iskoristiti u narednom razdoblju, kazao je Bojadžić.

Dodao je da su sve bolnice same odredile što im treba i u kojim količinama te da je to ASB u BiH pokušao maksimalno ispoštovati.

 U našim ranijim kontaktima zatražili smo ovakav vid donacije jer nam je zaštitna oprema potrebna da unaprijed pripremimo i zaštitimo naš zdravstveni kadar , istaknula je doc. dr. sc. Kristina Galić, savjetnica ravnatelja SKB Mostar.

Izrazila je zadovoljstvo što je ASB u BiH usmjeren upravo prema zdravstvenom sustavu u BiH kojemu je potrebna ovakva pomoć.

Sveučilišna klinička bolnica Mostar u prethodnim je valovima covida-19 adekvatno odgovorila izazovima, a ova oprema je hvale vrijedna za zaštitu naših djelatnika u liječenju najtežih bolesnika oboljelih od covid infekcije, naglasila je Galić.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.