SLJEME: DAN IZ SNOVA ZA HRVATE, HIRSCHER OPET KRALJ!!!

Pobjednik današnje Sljemenske slalom utrke je Marcel Hirschel, Hrvati ostvarili rezultate karijera: Rodeš 7. Vidović 15. Kolega 20.

Australac Hirscher očekivano je obranio prošlogodišnji naslov, a ukupno je peti put postao kralj Sljemena. Danas je iza sebe ostavio drugoplasiranog Francuza Pinturaulta koji je zaostao 60 stotinki dok je treći sa zaostatkom 62 stotinke bio još jedan Australac Feller.

Naši dečki nisu mogli izabrati bolje mjesto za ovakav podvig, bili su fantastični. Sami ulazak trojice Hrvata u drugu vožnju bilo je iznad očekivanja, a tek konačni rezultati su nevjerovatni. Rodeš je nakon prošle utrke u kojoj je također bio 7. dokazao da nije bila slučajnost i pred domaćom publikom to ponovio. Vidović iz utrke u utrku popravlja svoj rezultat, stalni je sudionik drugih vožnji te je nakon dva 21 mjesta i jednog 18-og ove sezone, danas doskijao do top 15 plasmana. Dok su njih dvojica ove godine već priredili iznenađenja i potajno u navijačima probudili nadu za ovakvim rezultatima, Kolega je to napravio na Crvenom spustu. Ostvario je svoj prvi ulazak ove sezone u drugu vožnju te na kraju postigao uspijeh karijere s 20-om pozicijom.

Već dugo godina još od sestre i brata Kostelić i njihovih van serijskih postignuća nismo pratili skijanje s ovakvim užitkom kao današnju utrku, s nestrpljenjem možemo očekivati sljedeće utrke Svijetskog kupa a potom i Svijetskog skijaškog prvenstva koje se održava u Švedskoj u Veljači ove godine.

Jučer je svoju dominaciju u ženskom skijanju nastavila Shiffrin i uvjerljivo postala kraljica Sljemena po 5-i put.

 

Piše: Tomislav Lončar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.