Slovenija promijenila uvjete za ulazak u zemlju

SLOVENSKA vlada promijenila je uvjete za ulazak u zemlju za one koji nisu cijepljeni ni preboljeli covid i nemaju negativan test, pa oni karantenu nakon ulaska više neće moći privremeno prekinuti negativnim testom.

Zbog skraćivanja kućne karantene s deset na sedam dana ukida se mogućnost prijevremenog prekidanja karantene s negativnim PCR testom, a osoba koja se nakon prelaska granice uputi u karantenu morat će kod kuće biti izolirana punih sedam dana, objavio je vladin ured za komunikacije.

Bez odluke o obveznoj karanteni u Sloveniju i dalje mogu ulaziti oni koji se cijepljeni potrebnim dozama, oni koji su preboljeli covid-19 ili imaju negativan test na koronavirus. Zdravstvene vlasti objavile su u subotu da je u zadnja 24 sata potvrđeno 7580 novih zaraza, što je najveći broj dnevnih infekcija od početka epidemije, a još je pet oboljelih umrlo.

Sa 14.360 PCR testova potvrđeno je 7580 zaraženih ili 52.8 posto među testiranima, a napravljeno su još 109.072 brza antigenska testa, čije pozitivne nalaze još treba potvrditi PCR testiranjem. Po podacima vlade, u bolnicama je trenutno 514 covid-pacijenata, od čega 156 na odjelima intenzivne njege.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.