SOG FBiH: Poskupljenje struje dovelo bi u pitanje naše funkcioniranje

Predsjedništvo Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj u četvrtak u Kiseljaku razmatralo je, između ostalog, utjecaj Zakona o električnoj energiji Federacije Bosne i Hercegovine na proračune jedinica lokalne samouprave.

Ukazano je na ozbiljne probleme do kojih će doći zbog najavljenog poskupljenja cijena električne energije jedinicama lokalne samouprave od 1. siječnja 2024. godine.

Najavljeno enormno poskupljenje cijena električne energije i do 250 posto bi dovelo u pitanje normalno funkcioniranje i servisiranje obveza jedinica lokalne samouprave, a što u konačnici može ozbiljno ugroziti sigurnost i javno zdravlje građana, priopćili su iz SOG FBiH.

Predsjedništvo Skupštine Saveza općina i gradova FBiH zatražilo je i hitan razgovor s federalnim premijerom i resornim ministrom u cilju rješavanja postojeće situacije.

Također, Savez kao zakonski zastupnik jedinica lokalne samouprave zahtijeva hitno održavanje konferencije za medije u zgradi Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj će se, pored ovog pitanja, kandidirati i pitanje Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine i Zakona o građevinskom zemljištu Federacije Bosne i Hercegovine koji su u proceduri usvajanja, navodi se u priopćenju.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.