Spremite se – stižu nam tropske noći: Temperature će ići do 40 stupnjeva u Hercegovini

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremenu prognozu za period od 21. lipnja do 4. srpnja. Sudeći po svemu – stiglo nam je pravo ljeto!

“Natprosječno toplo vrijeme započeto početkom druge dekade mjeseca nastavit će se i narednih dana.

Ipak, u Bosni u narednim danima se neće moći izdvojiti sasvim suh dan. Najmanje padalina prognozira se u četvrtak, a nešto više u utorak i srijedu.

Padaline će biti u obliku popodnevnih kratkih pljuskova, gdje nije isključena i mogućnost lokalnih nepogoda. Visoke temperature, naručito u drugom dijelu tjedna mnogima bi mogle izazvati izvjesne zdravstvene poteškoće. Na jugu Hercegovine i u sjevernoj Bosni moguća je pojava i tropskih noći.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 14°C do 20°C u Bosni, na jugu zemlje do 23°C. Najviše dnevne temperature između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stupnjeva.

Stabilno, sunčano i natprosječno toplo na prostoru Bosne i Hercegovine prognozira se i od 27.6. do kraja prognoznog perioda. Prema raspoloživim sinoptičkim podacima očekuju se još veće temperature zraka.

Maksimalne temperature mogle bi dosezati i do 40 stupnjeva, a pojava tropskih noći nije isključena i u centralnim područjima Bosne.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 17°C i 22°C u Bosni, do 24°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 32 i 37 stupnjeva u Bosni, do 40 u Hercegovini”, navodi se u priopćenju.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.