Stari Most i Kosača zasvijetlit će u bojama Zrinjskog

Stari Most i HD herceg Stjepana Kosače u utorak će zasvijetliti u bojama Zrinjskog.

Kako je potvrđeno za Bljesak.info iz Gradske uprave Grada Mostara, dana je suglasnost za osvjetljenje Starog mosta u bojama HŠK Zrinjskog, po zahtjevu Hrvatske republikanske stranke, a most će biti osvjetljen od 20.00 do 01.00 sati.

HRS preuzima po Odluci sve troškove oko osvjetljivanja Starog mosta i Kosače jer smo zatražili i njihovo osvjetljivanje, zamolili bi Agenciju Stari grad da nam ispostave račun što prije, da to platimo po Odluci, kazao je za Bljesak.info Silvio Bubalo, vijećnik HRS-a u gradskom vijeću Grada Mostara.

Također, kako je rečeno uz Grada Mostara, Aluminij Industries je zatražio se u bojama nogometnog prvaka osvijetli i HD herceg Stjepan Kosača, što je također odobreno.

Osim toga, ispred H.D. herceg Stjepan Kosača je od 20 sati zakazana i proslava dvostruke krune.

Od 18 do 20 sati, navijači će se moći slikati s peharima, a od 20 sati slijedi središnji dio večeri uz slavlje igrača i stručnog stožera HŠK Zrinjski, kao i svih navijača, uz nastup Deja Vu benda.

Podsjećamo, gradski odbor HRS-a Mostar uputio je u petak inicijativu Gradonačelniku Mariju Kordiću za obasjavanjem Starog mosta i HD herceg Stjepan Kosača bojama i grbom HŠK Zrinjski Mostar.

Salem Marić: Odluka o osvjetljavanju Starog mosta neće biti provedena

Na odluku o inicijativi HRS-a oglasio se predsjedatelj mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić.

Povodom Odluke Gradske uprave o osvjetljavanju Starog mosta u bojama i grbu HŠK Zrinjski po zahtjevu Hrvatske republikanske stranke Mostar javno pozivam Gradonačelnika Grada Mostara, koji je nasjeo na provokaciju i pokušaj unošenja nemira, da obustavi Odluku, koja ima samo za cilj provokacije i narušavanje sigurnosne situacije u Mostaru među građanima što u ovom slučaju izaziva Hrvatska republikanska stranka, objavio je u priopćenju za javnost Salem Marić.

Marić tvrdi kako je ”jasno da Odluka neće biti u mogućnosti da bude provedena i izaziva samo narušavanje sigurnosne situacije i slanja loših poruka iz Mostara”.

Odluka kojom Gradonačelnik daje suglasnost za ovakve vrste projiciranja na javnim objektima u Gradu Mostaru nije u skladu sa Zakonom. Podsjećam da na Gradskom vijeću, predloženu Odluku o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave, javnim ustanovama i javnim poduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara, koju je predložio Klub vijećnika Koalicije za Mostar 2020, koja bi definirala i uredila stvari koje se odnose i na osvjetljavanje objekata kako bi izbjegli ovakve situacije, nije usvojena između ostalih i zbog ne glasanja Hrvatske republikanske stranke kojima je očigledno ovo poslužilo za provokacije i političke obračune.

Hrvatska republikanska stranka već na posljednje dvije sjednice Gradskog vijeća pokreće inicijative na štetu za FK Velež, te nastavlja sa ovakvim zahtjevima što predstavlja neodgovornu i ostrašćenu politiku spram Veleža, navodi Marić.

Čelnik mostarskog Vijeća tvrdi kako odluka neće biti provedena.

Izražavam stav da bi svi bili jako sretni i zadovoljni da je u Mostaru okruženje HŠK Zrinjski i ostalih predstavnika i obilježja određenog broja građana, doživjelo istinsku katarzu u proteklom periodu, pružili ruke suosjećanja i mira prema istini i svemu onome što se dogodilo sa Starim mostom u Mostaru i cjelokupnom starom povijesnom jezgrom.

Da su u tom dijelu postignuti povijesni pomaci i koraci ka stvarnom prihvaćanju istine i osjećaja za sve ono što je proživio Stari i stanovništvo koje je gravitiralo oko simbola Mostara tada bi bez ikakvih tenzija i emocija bilo moguće čisto u sportskom pogledu projiciranje na Stari most. Ova Odluka o osvjetljavanju Starog mosta neće biti provedena, te molim sve predstavnike građana u Mostaru, da težimo da gradimo i uspostavljamo nove odnose, temeljenje na međusobnom razumijevanju bolnih stvari i postižemo zajedničko povjerenje, priopćio je Marić.

G.O. HRS Mostar: Tko vlada gradom Mostarom?

Iz HRS-a Mostar odgovorili su na Marićevo priopćenje navodeći kako ih je neugodno iznenadilo.

Nakon što smo ispoštovali cijelu proceduru, neugodno nas je iznenadila informacija, odnosno, zapovijed Predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara Salema Marića kako, citiramo, „Odluka o osvjetljavanju Starog mosta neće biti provedena“. Ovim putem se pitamo, tko vlada gradom Mostarom? Tko je Gradonačelnik? Zašto se ne poštuju odluke Vijeća?

Dodaju kako njihova inicijativa nema nikakve veze sa politikom.

Inicijativa HRS-a je imala za cilj pokazati kako je Grad Mostar jedinstven, tolerantan i proeuropski. Naša inicijativa nipošto nije provokacija ili politički obračun s bilo kime. Stoga, ovim putem ponovno pozivamo gradonačelnika Marija Kordića da naloži institucijama grada, konkretno, Agenciji „Stari grad“ da postupi po Odluci i time pokaže kako upravlja cijelom gradskom upravom, a ne samo jednim dijelom.

Pokažimo svima kako je Mostar jedinstven i tolerantan Grad u stvarnosti, a ne samo na papiru i izgovorenoj riječi, te da smo usmjereni prema budućnosti izgrađenoj na suživotu, toleranciji i međusobnom uvažavanju.

Pokažimo tko uistinu upravlja Gradom Mostarom!, zaključeno je u priopćenju HRS-a Mostar.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.