Sud BiH odobrio izručenje Hrvatskoj direktora tvrtke “Lager” iz Posušja

Pretprodaja stanova Posušje

Sud BiH pravosnažno je odobrio izručenje Hrvatskoj Dragana Stipića, izvršnog direktora tvrtke “Lager” iz Posušja za kojim je raspisana potjernica kao jednim od osumnjičenih u aferi „Vjetroelektrane“, prenosi Hina.

Sud je dobio povratnicu koja potvrđuje da je Stipić primio pravosnažno rješenje kojim je utvrđeno da može biti izručen Hrvatskoj.

Prvostupanjska odluka donesena je 9. prosinca prošle godine, a Stipić se na nju žalio, a Sud je žalbu odbio 22. prosinca kao neosnovanu.

-Odlučeno je da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje – stoji u odluci Suda BiH, prenosi Hina.

Sud BiH je prošle godine identičnu odluku donio i u slučaju Milenka Bašića, vlasnika “Lagera” za kojim je Hrvatska također raspisala potjernicu pod sumnjom da su nudili mito od 45.000 eura nekadašnjoj državnoj tajnici u Ministarstvu uprave Josipi Rimac kako bi im se pogodovalo pri dobivanju dozvola za gradnju vjetroelektrana u Hrvatskoj.

USKOK u ovoj aferi sumnjiči 13 državnih dužnosnika i poduzetnika, a Rimac ima status prvoosumnjičene.

2 komentara

  • Milesko je mi te i za ko lanjskog sniga kukavica dode sve na naplatu ovo je jos nista sta te ceka na onome boljemu svitu kuku tebi kad ti sveti Petar vrata otvori pa u žeravu sa tobom 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.