Sud Severini vratio sina

Severina Vučković i Milan Popović ponovno dijele skrbništvo nad sinom, potvrdio je tim pjevačice za Index.

Nakon što je Vrhovni sud poništio presudu Županijskog suda u Splitu te vratio skrbništvo nad Severininim sinom njegovom ocu Milanu Popoviću, došlo je do obrata u slučaju Vučković-Popović.

Na sjednici je Županijski sud u Splitu ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su otac i majka dužni “roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno”.

Sud je potvrdio svoju prijašnju, odnosno donio je istovjetnu odluku kao i prvi puta i na osnovu odluke vijeća koje je ponovno odlučivalo o slučaju. Kada je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda, vratio ju je na odlučivanje na Županijski sud gdje su ponovno gdje su odlučili da će dijete 14 dana živjeti sa svakim od roditelja.

Što da vam kažem? Kako je Severina i prvi put rekla, ta je odluka svakako bolja od one prvostupanjske, ali i dalje držimo da to u interesu djeteta nije da živi 14 dana s majkom pa 14 dana s ocem. Postupci o roditeljskoj skrbi između Severine i Milana Popovića se i dalje nastavljaju, kazala je Indexu Severinina odvjetnica Jasminka Biloš.

Pitali su je što u konačnici želi Severina. Ako kažemo da Severina nije zadovoljna i da smatramo da u interesu djeteta nije da živi pola mjeseca kod majke, pola kod oca, to znači da Severina želi da dijete stanuje s njom. Sada ne mogu govoriti o daljnjih tijekovi postupak, kaže.

Ova je tema danima bila intenzivno praćena u javnosti pa ju pitamo smatra li da su mediji i javnost možda utjecali na odluku suda. Ne mislim da su mediji utjecali na odluku jer da jesu, onda bi odavno dijete stanovalo s majkom, kazala je.

Još jednom bih istaknula da nije točno da je Vrhovni sud vratio ocu nego je ukinuo Županijsku odluku vratio ju na ponovno odlučivanje i jedina pravomoćna odluka prije te je bila da dijete živi s majkom, ističe.

Ona o odluci nije bila obaviještena već je za nju saznala iz medija. Ja sam za odluku saznala iz medija nakon čega sam išla provjeravati na stranici e-komunikacije, kazala je Indexu Jasminka Biloš, Severinina odvjetnica.

5 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.