Suđenje za zločine u Bugojnu: Cikotić i Mlaćo pred Sud BiH izlaze u idućem tjednu

U Sudu Bosne i Hercegovine idućeg tjedna je planiran početak suđenja Dževadu Mlaći i Selmi Cikotiću, koji se terete za zločine nad ratnim zarobljenicima 1993. godine u Bugojnu.

Mlaćo je optužen u svojstvu predsjednika Ratnog predsjedništva općine Bugojno, a Cikotić u svojstvu zapovjednika Operativne grupe “Zapad” Trećeg korpusa Armije BiH. Statusna konferencija, te početak suđenja Mlaći i Cikotiću su planirani za srijedu, 13. ožujak.

Dževad Mlaćo i Selmo Cikotić negirali su krivicu za zločine nad ratnim zarobljenicima počinjene 1993. godine u Bugojnu. Mlaćo se za ratne zločine nad ratnim zarobljenicima tereti u svojstvu…

Dan ranije je planiran početak suđenja Mirzi Kapiću, koji je optužen za terorizam, odnosno planiranje napada na džamiju.

Kapić se tereti da je sredinom 2023. godine – s ciljem ozbiljnog zastrašivanja stanovništva i destabilizacije društva, zajedno s njemu poznatim osobama, koristeći internet aplikacije putem mobilnog telefona – dogovarao i planirao napad na džamiju “Bosna” u Zenici.

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mirze Kapića zbog terorizma, odnosno dogovaranja i planiranja napada na džamiju u Zenici. Kapić se, prema priopćenju Tužiteljstva, tereti da je sredinom…

U četvrtak, 14. ožujka, planirano je da se Miloš Lučić, bivši ministar za ljudska prava i izbjeglice, ali i Siniša Papaz, Dalibor Šehovac i Mirko Ristović, optuženi za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, izjasne o krivnji. Lučiću je na teret stavljena i pronevjera u službi.

Sljedećeg tjedna nastavljaju se suđenja za ratne zločine počinjene u drugim gradovima.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.