Suvremena zgrada Klinike za dječje bolesti SKB Mostar bit će gotova u proljeće 2022.

Gradilište Klinike za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u četvrtak je posjetilo izaslanstvo iz Saudijskog fonda za razvoj čijim se kreditnim sredstvima u iznosu od skoro 18 milijuna maraka gradi nova, suvremena zgrada za najmanje pacijente Mostara i regije.

Nakon obilaska, gosti iz Saudijske Arabije imali su samo riječi hvale za ono što su vidjeli.

Sretni smo što smo ovdje i zahvaljujemo ravnatelju Kvesiću i dužnosnicima iz Mostara na izvrsnom gostoprimstvu. Također, želim naglasiti da smo zadovoljni napretkom radova na izgradnji zgrade Pedijatrije, rekao je Abdullah M. Alromeih, predstavnik Saudijskoga fonda.

Podsjetio je kako je Saudijski fond za razvoj započeo s projektima u Bosni i Hercegovini još 1996. godine te su od tada financirali više od 10 projekata vrijednosti od oko 133 milijuna dolara.

Također je izrazio nadu kako će projekt izgradnje Klinike za dječje bolesti služiti na dobrobit stanovnicima Mostara i regije.

Ravnatelj SKB Mostar, prof. dr. sc. Ante Kvesić zahvalio je na posjetu i svemu onomu što Saudijski fond za razvoj čini za SKB Mostar.

Sa Saudijskim fondom imamo tako dobru suradnju da, pored Onkologije, u našem krugu bolnice upravo niče i druga, još jedna, velika zgrada za Pedijatriju. Iskreno se nadam da ovo nije zadnji projekt s njima, istaknuo je ravnatelj Kvesić.

Nakon obilaska gradilišta Pedijatrije, gosti iz Rijada obišli su i zgradu Klinike za onkologiju.

Podsjećamo, izgradnja zgrade Klinike za dječje bolesti, veličine od oko 10 tisuća kvadratnih metara trebala bi biti gotova na proljeće 2022. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SKB Mostar.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.