SV. NIKOLA: Podijeljeni darovi djeci iz općine Posušje

Danas je blagdan sv. Nikole – jednog od omiljenih svetaca diljem svijeta. Svoju omiljenost u narodu ponajprije ima zahvaliti brojnim legendama koje svjedoče veliku svečevu ljubav prema najmanjima, siromašnima. Djeca ga najčešće povezuju s darovima koje dobra djeca pronalaze u svojim čizmicama.

Sveti Nikola ranokršćanski je biskup iz 4. stoljeća, iz maloazijskoga grada Mira, današnjeg Demrea u Turskoj. Sveti Nikola se slavi kao zaštitnik i zagovornik mornara i svih putnika, a njegove slike ili kipove može se susresti u mnogim lukama diljem svijeta.

Umro je 6. prosinca 324. godine u dubokoj starosti, a godišnjica njegove smrti slavi se kao Dan Svetog Nikole

Tradicionalno, povodom blagdana Svetog Nikole, jutros je načelnik Ante Begić u pratnji suradnika posjetio Odjel za djecu s posebnim potrebama koji djeluje u sklopu OŠ Ivana Mažuranića.

Ni ove godine nije izostalo ushićenje učenika koji su dočekali goste, a prigodni pokloni su im izmamili osmjehe na licu.

Lijepa atmosfera bila je i u Udrugi osoba s invaliditetom, gdje su članovima također uručeni pokloni načelnika, ali i djelatnika Općine Posušje.

1 komentar

  • Tebi Begiću samo da se uslikat sa njima pred Božić , pa bolan pomozi im malo iz proračuna i njima i njihovim roditeljima.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.