Tisuće navijača Dinama slavilo novog predsjednika

Više tisuća navijača Dinama ispred stadiona Maksimir burno je proslavilo pobjedu klupske legende Velimira Zajeca na izborima za novog predsjednika “modrih”.

Od 60 članova na skupštini pojavila su se 52 zastupnika, od kojih je 31 glasovalo za Zajeca, dok je njegov protukandidat Mirko Barišić, koji je vodio “modre” od travnja 2000. godine kada je naslijedio Zlatka Canjugu, dobio 19 glasova. Dva člana su bila suzdržana, prenosi Hina.

Sve je nalikovalo “Valentinovu” 2000. godine kad je tadašnja klupska Skupština s 43 glasa “za” i jednim protiv izglasala povratak imena Dinamo. Kad je Velimir Zajec prije 24 godine izašao iz klupskih prostorija i objavio “Imamo Dinamo” ispod zapadne tribine je nastalo “ludilo”.

“To je bio poseban dan u mom životu i u životu svih navijača Dinama. Bio je to dan kad smo svi bili sretni jer smo znali da će se naš klub opet zvati Dinamo,” kazao je u jednom navratu “Zeko”.

I ovog puta navijači su stigli pod zapadnu tribinu. Mobilizacija je trajala danima, a navijačka vojska sa sjeverne tribine već je protiv PAOK-a poslala jasnu poruku što očekuje od izborne nedjelje koju su Bad Blue Boys (BBB) prozvali “danom d”.

“Po drugi put u tjedan dana potrebno je demonstrirati kolika je masa navijača Dinama pokazala prst dolje sadašnjoj garnituri kluba na čelu s Mirkom Barišićem i traži promjene u Dinamu. Pozivamo sve kojima je stalo do Dinama da shvate trenutak u kojem se nalazimo. U nedjelju se kroji se budućnost Kluba i svi se moramo okupiti ispod zapadne tribine”, pozvali su BBB sve navijače na okupljanje ispod zapadne tribine

“Više od 7.000 članova je na demokratskim izborima izabralo promjenu, 90 posto njih je glasovalo da žele Zajeca za predsjednika. Dajmo Skupštinarima do znanja da su članovi rekli svoje”, poručili su BBB.

Skupština je počela u podne, međutim navijači su se već oko 11 sati počeli okupljati ispod “zapada”. BBB su skupštinu pratili ispod zapadne tribine, a okupilo ih se oko 2.000. Uz transparent “Dinamo svetinja”, pjesmu, bubnjeve, dimne bombe, petarde iščekivali su vijesti iz “lože”.

Kad je objavljeno kako je Zajec novi predsjednik nastala je apsolutna ludnica. Boysi su slavili jednu od najdražih pobjeda u povijesti kluba.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.