U BiH privedeno pet osoba osumnjičenih za prodaju droge

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su nakon višemjesečne istrage danas, u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH i Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva “Duga II”, a vezano za kazneno djelo – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U sklopu navedene akcije vrše se pretresi na šest lokacija na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Visokog i Breze, te je lišeno slobode pet osoba inicijala A.M. (1988.), A.V. (1985.),  B.K. (1998.)  i A.B. (1989.), te državljanin R Makedonije inicijala K.V. (1983.), a koji se sumnjiče da su od 13.12.2018. godine do danas, na području Sarajevske i Zeničko-dobojske županije stavljali u promet opojnu drogu amphetamine i cannabis sativa L, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge amphetamine i cannabis sativa L, oprema i vage za precizno vaganje, automatsko naoružanje, municija, telefonski aparati i SIM kartice, te drugi  predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s navedenim kaznenim djelom.

Osobe lišene slobode će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama FUP-a, te će u zakonskom roku biti predani uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije.

Asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružaju pripadnici ministarstava unutarnjih poslova Sarajevske i Zeničko-dobojske županije.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, priopćeno je iz FUP-a.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.