U BiH pronađen skupocjeni Mercedes ukraden u Zagrebu

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u suradnji s pripadnicima Policijske uprave Banjaluka pronašli su u mjestu Boškovići, kod Laktaša skupocjeno vozilo marke „Mercedes-Benz“, tip AMG GTR, bijele boje, kabriolet, procijenjene vrijednosti veće od 200.000 eura, koje je u periodu od 11. do 21.02.2023. godine nepoznata osoba ili više otuđila na području Zagreba u Hrvatskoj.

Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS je putem međunarodne operativne policijske suradnje zaprimila zahtjev MUP-a R Hrvatske za poduzimanje aktivnosti na pronalasku ovog vozila, a intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom relevantnih saznanja policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je nepoznata osoba ili više njih otuđila vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od najmanje dvije osobe sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, općina Laktaši.

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banja Luka su sinoć, 08. ožujka oko 21.00 sat u mjestu Boškovići, općina Laktaši izvršili pretres navedenih lokacija i slobode lišili osobe M.Ć. i A.M. Tom prilikom je osim ukradenog Mercedesa privremeno oduzeto i vozilo „BMW H5“, priopćeno je iz MUP-a RS.

U toku je rad na dokumentiranju krivičnog djela “Teška krađa“ iz člana 226. stav 3. KZ RS, a sve aktivnosti se poduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Banjoj Luci.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.