U crijevima i želucu prenosila skoro 1 kg kokaina u kapsulama

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, sumnja se da je 3. listopada 2021. godine avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigla na teritorij Republike Hrvatske, točnije na prostor Zračne luke “Franjo Tuđman” u Zagrebu.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rendgenski snimak abdomena. Na snimci su vidjeli veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene.

Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njezina zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu. Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku, ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu. 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.