U Mostaru predstavljen novi projekt Youth Vision grupe

U hotelu Mostar u Mostaru održan je okrugli stol na temu „Animiranje mladih za pomirenje – budi inspiracija“. Događaj je organizirala Youth Vision grupa koja se zalaže za kvalitetu života i budućnosti mladih u Bosni i Hercegovini.
Poseban naglasak stavljen je na pomirenje i ujedinjenje mladih u BiH bez obzira na vjeru i nacionalnost.
„Projekt “Animiranje mladih za pomirenje – Budi inspiracija“, posvećen je mladim ljudima koji žele stvoriti bolju budućnost u BiH. Zajedničku suradnju za napredak društva možemo ostvariti tako da što više težimo prema međudijalogu i stvarima koje nas povezuju, dakle da mladima predstavimo nešto pozitivno i prikažemo kako su pozitivne promjene moguće u društvu.“, izjavio je Aleksandar Batar, student prava sa Univerziteta iz Banja Luke
Mladi su također istaknuli važnost toga da se djeluje odmah bez oklijevanja.
„Mi mladi ne ostajemo na priči, nego djelujemo. Ne borimo se za pozicije nego za naš bolji položaj jer želimo ostati živjeti, raditi i stvarati sebi budućnost u ovoj zemlji.“, rekla je Amina Hasečić, studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Na okruglom stolu bilo je govora i o nemogućnosti zapošljavanja mladih u BiH, kao i o idejama za rješavanje takvih i sličnih problema.
Glavni pokrovitelj ovog projekta je USAID i njegove partnerske organizacije INFOHOUSE, YIRH BIH te NDI.

Ivan Renić

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.