U Posušju obilježena 30. obljetnica Hrvatskog vijeća obrane

Povodom 30. obljetnice utemljenja HVO-a, danas su u Posušju pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima zajednički vijenac položili i svijeće upalili načelnik općine Posušje Ante Begić, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje s članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ivica Pavković, zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH Damir Jurišić, kao i predstavnici hrvatske komponente Oružanih snaga BiH.

Nazočni su počast poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima odali i prigodnom molitvom koju je predmolio fra Robert Pejčić.

Inače, program obilježavanja 30. obljetnice HVO-a obuhvaća 43 grada i mjesta, a središnja svečanost održat će se u Mostaru u petak, 8. travnja. Prigodan program započet će u 10 sati i 30 minuta služenjem svete mise u mostarskoj katedrali, nakon čega će uslijediti mimohod s ratnim zastavama do Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače gdje će biti položeni vijenci i svijeće ispred središnjeg spomenika. U 12:00 sati predviđena je Svečana akademija u Hrvatskom domu HS Kosača. Organizator događaja je Hrvatski narodni sabor i braniteljske udruge HVO-a.

3 komentara

  • ako ova grupica čini hvo posušje, jadne li nam majke, gdje su oni s lažnim statusima HVO, pa da oni su platili svoje statuse netribaju se slikati…a mi koji nemamo ništa ,odbačeni ko opušak samo možemo da se nadamo da nas božija pravda sve isto čeka,,,,
    sramite se svi koji se slikate i uvik isti..

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.