U Sloveniju zadnjih dana ušlo više od stotinu ilegalnih migranata

U ZADNJIH pet dana u Sloveniji je privedeno 111 ilegalnih migranata koji su iz Hrvatske nezakonito ušli u Sloveniju, objavila je slovenska policija.

Hrvatskoj je policiji za sada readmisijom vraćeno 30 migranata iz trećih država, 12 osoba je u Sloveniji zatražilo azil, dok za ostale migrante policijski postupci još nisu završeni.

Najviše migranata zatečeno je na području djelovanja policijskih uprava Novo Mesto, Celje i Koper.

Među 67 stranaca koji su granicu ilegalno prešli na području Novog Mesta bilo je najviše Marokanaca (25), Alžiraca (11) i Bangladešana (11).

Neki migranti vraćeni u Hrvatsku

Kod Novog Mesta u ponedjeljak je priveden i vozač koji je u osobnom vozilu slovenske registracije prevozio četiri državljanina Egipta. Riječ je o 37-godišnjaku s prebivalištem u Velikoj Britaniji koji će biti kazneno gonjen, dok su egipatski migranti vraćeni u Hrvatsku, objavila je policija iz Novog Mesta.

Na području djelovanja policijske uprave Koper od petka do utorka pronađeno je 37 ilegalnih migranata, od čega je u Hrvatsku vraćeno njih 24, dok su ostali izrazili želju za dobivanjem statusa međunarodne zaštite. Riječ je o državljanima Turske, Sirije, Iraka, Kosova i Bangladeša, te Indije, Albanije i Libije.

Celjska policija privela je pak još u subotu tri državljana Kosova, a nakon što je potvrđeno da su granicu prešli ilegalno, te ušli iz Hrvatske, predani su hrvatskim organima sigurnosti.

[index.hr]

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.