Ukrajina: “Putin priprema konačan udar, evo kada će ga izvesti”

Ukrajinski dužnosnik je ustvrdio da bi Moskva mogla “pokušati izvršiti konačan udar” u nadolazećim tjednima. Oleskij Danilov, tajnik ukrajinskog Vijeća sigurnosti, pozvao je na ubrzanje opskrbe Ukrajine oružjem kako bi joj se pomoglo u borbi protiv potencijalne obnove ofenzive Rusije. Upozorio je da bi se to moglo dogoditi na godišnjicu invazije 24. veljače ili u ožujku.

“Moramo se pripremati za takve događaje svaki dan. I mi se pripremamo… Prvo i posljednje pitanje je uvijek o oružju, pomoći koja će nam pomoći da porazimo ovog agresora koji je napao našu zemlju”, rekao je Danilov. Ukrajina tjednima upozorava da Rusija planira novu ofenzivu početkom 2023.

Ruske i bjeloruske trupe provode zajedničke vojne vježbe na bjeloruskom teritoriju, što je navelo Ukrajinu da ojača svoju obranu duž svoje sjeverne granice. Međutim, zapadni analitičari kažu da je malo vjerojatno da će bjeloruski vojnici izravno ući u rat te da je vjerojatnije da će Rusija koristiti Bjelorusiju kao odskočnu dasku za novu ofenzivu.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.