UNDP i Općina Posušje partneri u projektu vrijednom 100 tisuća KM

Zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u Bosni i Hercegovini Stephen Kinloch Pichat i načelnik općine Posušje Ante Begić održali su radni sastanak na kojemu se razgovaralo o mogućnostima buduće suradnje te o dosadašnjim zajedničkim aktivnostima koje su uspješno realizirane ili je njihova provedba u tijeku.

Na sastanku, koji je održan u utorak na Blidinju, sudjelovali su i ministar prostornog uređenja i okoliša Zapadnohercegovačke županije Miroslav Ramljak i voditeljica ureda UNDP-a u Mostaru Božena Kaltak, zajedno s predstavnicima HPD-a Pločno i PP Blidinje, priopćeno je iz Općine Posušje.

Na sastanku je istaknuta druga faza projekta “Via Dinarica”, koju Općina Posušje provodi u partnerstvu s UNDP-om. Projekt “Via Dinarica” provodi i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini, uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

Suradnja na projektu je započela 2019. godine, a završava krajem ove godine. Aktivnosti na području općine Posušje, ukupne vrijednosti oko 100.000 maraka, provode se kroz četiri projekta.

Do sada je realiziran dio radova koji obuhvaća uređenje konferencijske dvorane, mini kuhinje i dijela soba na jednom katu u planinarskom domu Masna luka, čime se dodatno obogatio turistički sadržaj na tom području.

U Rakitnu, u mjestu Dabilu, uređen je plato izletišta u edukativno-turističke svrhe, posađeno je bilje te su uređene tri staze za rekreaciju.

Udruga pčelara Iva je ovim projektom dobila 20 SMS vaga koje će pčelarima pomoći u praćenju pčelinjih društava.

HGSS stanica Posušje je također uspješno aplicirala na ovaj projekt te dobila sredstva za uređenje kampa u Masnoj luci, koji će biti uređen do kraja godine i pružat će sadržaj za edukacije, rekreativce te sve ostale zainteresirane skupine posjetitelja, a u sklopu projekta dodijeljena je i oprema za održavanje staza Via Dinarice.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.