Upozorenje zbog nevremena u Hercegovini

Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije izdala je upozorenje zbog nevremena koje se očekuje u popodnevnim satima.

Kako je navedeno, očekuju se jači pljuskovi praćeni grmljavinom i jakim udarima vjetra a područja koja će biti zahvaćena su Hercegovina, zapad, jugozapad, središnja i istočna područja Bosne.

Upozorenje je izdano za razdoblje od 17 sati 28. kolovoza do 4 sata 29. kolovoza.

”Uz jače pljuskove lokalno može pasti 30-60 litara kiše po metru četvornom. Udari vjetra 50-70 km/h. Nevrijeme će se postupno premještati sa zapada prema istoku zemlje”, navedeno je.

Prema prognozama tijekom dana očekuju se lokalni pljuskovi uglavnom na području Hercegovine, jugozapadu Bosne i Krajini.

Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog smjera. Povremeno jakih udara vjetra može biti na zapadu, sjeverozapadu i djelomično u centralnim područjima Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stupnjeva.

Iz Hrvatske i Slovenije već stižu vijesti o nevremenu i pojavi pijavica, a nevrijeme je zahvatilo i dijelove Italije od kud i dolazi ova nestabilna fronta.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.