Upućen zahtjev Republici Hrvatskoj za pomoć u gašenju požara na Čvrsnici

Zbog širenja požara prema Masnoj luci i u pravcu vikend naselja iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, je preko Operativnog centra FUCZ i Ministarstva sigurnosti BiH Republici Hrvatskoj upućen zahtjev za pomoć u gašenju požara na Čvrsnici, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

Zbog vrlo ozbiljne situacije na požarištu i otežanog gašenja požara, zahtjevnog i nepristupačnog terena i nepovoljnih vremenskih uvjeta nismo u mogućnosti s raspoloživim snagama staviti požar pod nadzor. Tražimo žurnu pomoć Canadaire RH kako bi u zadnji trenutak spriječili nastanak ogromne materijalne i druge štete, stoji između ostalog u prilogu zahtjeva za pomoć upućenog Republici Hrvatskoj.

Podsjetimo, požar na Čvrsnici buknuo je sa subote na nedjelju na nepristupačnom području Ćužića kuka. Pod kontrolu su ga uspjeli staviti vatrogasci, članivi gorske službe spašavanja i planinari koji su tijekom vikenda boravili na Blidinju. Riječ je o lokaciji koja je udaljena dva sata od staze na Blidinju, a vatrogasci i planinari koji su se do požara stigli u nedjelju jutro s naprtnjačama vode, probijali su se čak tri sata. No, nakon gašenja i stavljanja pod kontrolu, ponovo je buknuo u nedjelju na večer i otada se brzo i neprekidno širi prema jugu Čvrsnice i vikend naselju. Općina Posušje danas (ponedjeljak) je zatražila pomoć Oružanih snaga BiH u gašenju požara na Čvrsnici. Helikopter je stigao iza 19 sati. Planinari, vatrogasci i pripadnici GSS-a su na terenu, međutim požar je izmakao kontroli i bez pomoći iz zraka nemoguće ga je izgasiti, prenosi Radioposusje.ba .

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.