Upućene prijetnje austrijskom kancelaru: Dali mu rok da povuče sve korona mjere

Savezna služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT) pokrenula je istragu zbog anonimnih pisama protivnika epidemioloških mjera u kojima prijete austrijskom kancelaru Alexanderu Schallenbergu.

U prijetećem pismu, potpisanom sa “Grupacija”, Schallenbergu je dat rok do kraja studenoga da povuče sve korona mjere i da se povuče iz politike, a u suprotnom, “Grupacija” prijeti nasiljem Schallenbergu, njegovoj obitelji i saveznicima, piše “Salzburger Nachrichten”.

Pored Schallenberga prijeti se i ministrima unutarnjih poslova i zdravlja, Karlu Nehammeru i Wolfgangu Mücksteinu, drugim članovima Vlade i političarima iz redova opozicijske Socijaldemokratske stranke (SPO), koji su podržali “lockdowne” i najavljeno uvođenje obaveznog cijepljenja.

Ministar Nehammer je kazao da, kada se dobije prijetnja od anonimnog pošiljioca protiv demokratski izabranih institucija i njihovih obitelji, to se ne može se primiti k znanju. Najavio je kako će policija sveobuhvatnom istragom utvrditi tko stoji iza prijetnji.

Austrijska policija je proteklih tjedana upozoravala na rastuću radikalizaciju u redovima protivnika korona mjera, što se potvrdilo i na prošlom prosvjedu u Beču, kada je došlo do napada na čuvare reda, navodi Tanjug.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.