Uskoro će biti moguće prebaciti WhatsApp razgovore s Androida na iPhone

Izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg, najavio je dolazak nove značajke koja će olakšati život korisnicima popularne platforme za komunikaciju.

Naime, od sada je na WhatsAppu omogućeno prebacivanje razgovora s Androida na iPhone.

Na WhatsApp dodajemo mogućnost sigurnog prebacivanja razgovora, fotografija, videozapisa i glasovnih poruka s Androida na iPhone, a da se pritom zadrži end-to-end enkripcija, napisao je Zuckerberg te je istaknuo kako je ovo bila najtraženija značajka među korisnicima.

Riječ je, dakle, o značajki koja će riješiti dugogodišnji problem s prebacivanjem WhatsApp razgovara između dva mobilna operativna sustava.

Proces prebacivanja radi samo na novim iPhone telefonima, odnosno onima koji su vraćeni na tvorničke postavke te koriste postojeću Appleovu aplikaciju Move to iOS za Android, javlja Bug.

Da bi ova značajka zaista funkcionirala, tijekom postavljanja iPhonea potrebno je odabrati opciju „Move data from Android“, a zatim slijediti upute u aplikaciji na starom telefonu.

Kada se taj proces dovrši, potrebno je otvoriti WhatsApp te se prijaviti koristeći isti telefonski broj i razgovori će dočekati korisnike u aplikaciji. Kako prenosi The Verge, da bi proces prebacivanja uopće započeo, potrebno je imati minimalno Android 15 ili iOS 15,5 verziju operativnog sustava.

Treba napomenuti i ako korisnik već ima povijest razgovora na iOS-u, tada će je uvezeni razgovori s Androida obrisati.

Podsjećamo da je WhatsApp još prošle godine uveo mogućnost prebacivanja razgovora s iPhonea na Android, no sada je to prebacivanje konačno dostupno u oba smjera.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.