Velikan izbačen iz LP-a. Umjesto njega upada prvak Hrvatske?

U posljednjih pet godina Vardar je bio najljepša priča europskog rukometa. Klub koji je na hrvatski pogon (Cindrić, Karačić, Čupić) 2017. i 2019. osvojio Ligu prvaka i šokirao rukometni svijet sad je pred izbacivanjem iz svih europskih natjecanja zbog nagomilanih dugova iz 2017.

Prošle sezone je EHF progledao kroz prste Makedoncima jer je klub iz Skoplja dao garancije da će novac biti isplaćen, ali kako se to nije dogodilo, Vardar je izbačen iz svih europskih natjecanja. Premda odluka još nije službena, ona će biti donesena za dva dana, vijest je potvrdio predsjednik Vardara Mihajlo Mihajlovski, inače i predsjednik SEHA lige i dopredsjednik Rukometnog saveza Makedonije.

Šef SEHA lige potvrdio vijest

”Odluka je donesena, ali nam je nije dostavljena, pa je ne smatramo za odluku nego kao zaključak sastanka, što pravno nije dovoljno. Prijedlog je da Vardar ne igra Ligu prvaka u idućoj sezoni. Imao sam sastanak s predsjednikom EHF-a Wiedererom i poslije toga i usmeno mi je potvrđeno da Vardar neće igrati Ligu prvaka sljedeće sezone.

Međutim, njihova objašnjena i argumenti su pogrešni i na staklenim nogama. Naš odvjetnički tim uplatio je prigovor na taj prijedlog i zaključke. To je zasad to”, rekao je Mihajlovski pa dodao:

”U Makedoniji se ne vode nikakvi postupci na sudu, a ako je Vardar dužan bilo kome nadležan za to je sud u Skoplju. Osnovna poanta je kašnjenje u plaćanju. Moram reći da smo lani u kolovozu platili 700 tisuća eura duga, da smo uplatili 300 tisuća eura depozita.

Ostatak ide na Sergeja Samsonjenka. Uglavnom, ova njihova odluka nema argumenata i treba joj obrazloženje. Postoje trojica igrača koja su nas prijavila EHF-u i tu je početak svega.”

Makedonski rukometni savez je uredno prijavio Vardar za nastup u Ligi prvaka.

”Ovo je grom iz vedra neba za nas, nećemo se miriti s tom odlukom”

”Da, nismo očekivali ovako nešto, tim više što s prijavom nije bilo nikakvih problema, što smo razgovarali s Wiedererom. Zato je to kao grom iz vedra neba za sve nas. Ne mirim se s ovom odlukom i iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti da se zaštitimo.

EHF na IO treba potvrditi klubove koji će sudjelovati u Ligi prvaka i to objaviti u nedjelju za ždrijeb koji će biti 1. srpnja. EHF tvrdi da neće promijeniti odluku, a ja tvrdim da je to moguće”, zaključio je Mihajlovski.

Makedonija je na šestom mjestu europske ranking liste i samim tim ima svoje mjesto u Ligi prvaka, no bude li izbačen Vardar, to mjesto ne može preuzeti neki drugi makedonski klub. To bi moglo značiti da će Hrvatska, kao prva na listi čekanja, dobiti svoje mjesto u Ligi prvaka, što bi u prijevodu značilo da PPD Zagrebu ne treba pozivnica, nego da bi u natjecanje ušao direktno kao prvak Hrvatske.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.