Video: Fadil Novalić tužitelje nazvao mafijašima i uputio im prijetnju

Fadil Novalić, bivši premijer Vlade Federacije BiH, koji bi već danas trebao otići na izdržavanje zatvorske kazne u Vojkoviće, sinoć je na svom Facebook profilu objavio snimak govora u kojem navodi da je “projekat protiv njega detaljno isplaniran, obilato financiran i kirurški precizno izvršen”.

Presuđeni Novalić, koji se ne može pomiriti s odlaskom u zatvor, ponovno je direktno napao Amerikance da stoje iza njegovog procesa.

Novalić je istakao da je smijenjen po direktivi SAD, da je “prije tri-četiri godine tamo u Americi je donesena odluka da se ide protiv SDA”.

Međutim, na samom kraju videoobraćanja, Novalić iznosi teške optužbe na račun državnih tužitelja i između ostalog, upućuje im ozbiljnu prijetnju.

“Isti ovi tužitelji, ima ih četiri, to  je dio mafije kriminalne u pravosuđu. Oni su vidjeli priliku u respiratorima da naprave skandal. Ja sam također mogao, emotivno to, mnogo teže  doživjeti. Međutim, ja sam to ovako sabrao: Ako oni mene emotivno oštete, ja neću moći ništa učiniti da se ti ljudi kazne ili udalje. Također, jedan ajet kaže da je dobro oprostiti, ali možete i vratiti. Ja sam se odlučio da vratim”, rekao je Novalić.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.