[VIDEO] Pogledajte kako mladi Posušani računaju uz PJESMU!

Matematika je uvijek bila i ostala najteži i slobodno se može reći najomraženiji predmet među učenicima. Brojevi i operacije s brojevima mnogima zadaju muke u vidu glavobolja, nesanice kao i drugih asimptomatskih problema.
No, ovo što rade polaznici matematičko-logičke škole Superznalac u Posušju svrstava se u rubriku vjerovali ili ne.


Učenici su dobili zadatak da računaju velike nizove brojeva, a da pri tom pjevaju neke pjesme. Nizovi od čak 100 brojeva vrlo lako se računaju, a sve to uz pjesmu na usnama. Nevjerojatno zvuči ali video potvrđuje kako je sve napisano nepobitna činjenica.


U ovoj školi, dakle, učenici uz pjesmu rješavaju matematičke probleme. Čini se, prema svemu sudeći, da je riječ o revolucionarnom pristupu.

Kako kaže voditeljica, djeca su izuzetno marljiva i prate sve što im se kaže. To ih dovodi do izuzetnih vještina koje će im sigurno pomoći u svladavanju svakodnevnih obaveza.


Tako su naučili i metode pamćenja velikog niza brojeva u samo nekoliko minuta. Malenoj Lari nije problem zapamtiti niz od 80 brojeva i to oba smjera.


Znanje je ovo koje će zasigurno biti primjenjivo u složenim programima srednjoškolskog obrazovanja.
Đaci se spremaju za veliku olimpijadu koja će se održati u Mostaru 18.6., a sudeći po viđenom, pjesme i medalja neće nedostajati.

Polaznici matematičko – logičke škole Superznalac ovakvim vježbama stimuliraju obje polutke mozga što im zasigurno poboljšava logiku, koncentraciju, vizualizaciju, motoriku i mnoge druge vještine. To je potvrdila i znanost.

Škola se međuostalim bavi mentalnom aritmetikom. To je japanska vještina koja se zasniva na drevnoj računaljci abakus. Djeca s vremenom zamišljaju abakus u glavi i računaju mentalno što im omogućuje i ovakve nevjerojatne vještine, pjevanja i računanja u isto vrijeme. Međutim, ovo je moguće postići samo u tzv. “zlatnom razdoblju razvoja”, a to je period do 12 godine života. Ukoliko se ove vještine steknu na vrijeme ostanu cijeli život.

Bilo kako bilo, od danas znamo da matematika i pjesma idu jedno uz drugo koliko god to mnogima bilo nepojmljivo.

Posusje.info

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.