Vlada RH: preko 500.000,00 kuna za novu osnovnu školu u Posušju i predškolsku ustanovu u Rakitnu

Na današnjoj sjednici Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu.

Kada je riječ o općini Posušje, za završno unutarnje opremanje nove Osnovne škole fra Petar Bakula odobreno je 450.000,00 kuna. Također, za projekt uređenja dvorišta ispred prostora za predškolsko obrazovanje u Rakitnu odobreno je 85.000,00 kuna.

Podsjetimo, uz postojeću Osnovnu školu Ivana Mažuranića Posušje koja broji oko 1400 učenika, prije više od 10 godina krenulo se u projekt izgradnje nove osnove škole. Vizija općinskog vodstva i ravnateljstva škole je organiziranjem nastave u novoj školi, rastereti postojeću te stvoriti kvalitetnije uvjete rada u jednoj smjeni. Za kontinuiranu potporu Republike Hrvatske na ovom, i drugim projektima, poput onog vezanog za predškolsku ustanovu u Rakitnu, čime se iskazuje i senzibilitet prema našoj budućnosti – posuškoj djeci, iskreno zahvaljujemo!

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.