Vodomet, ubrusnik, trogodak – objavljene nove hrvatske riječi

Hrvatski jezik dobio je osam novih riječi kojima će biti zamijenjene strane riječi koje su često u upotrebi.

Zaklada “Dr. Ivan Šreter” i časopis “Jezik” objavili su osam riječi koje su ušle u uži krug za najbolju novu hrvatsku riječ, a ove godine nitko nije nagrađen.

Časopis “Jezik” prikupljao je riječi od 1. siječnja do 22. prosinca 2023. godine, a na natječaj se javilo 113 osoba, predložene su 303 riječi. Ni jedna riječ nije dobila toliko glasova da bi bila nagrađena pa je ovo 18. natjecateljsko kolo ostalo bez nagrađenika.

Bez obzira na to što nagrada izostaje, valja istaknuti nekoliko riječi koje je Povjerenstvo ocijenilo dobrima. Nekoliko riječi ponavlja se godinama, a predlagatelji su različiti što dovodi do zaključka da su riječi potrebne.

U konkurenciji za nagradu bilo je čak 303 predloženih riječi, a u uži krug je ušlo sljedećih osam:

 • Utjecajnik – influencer
 • Trogodak – hat trick/hattrick
 • Rabljaonica – second hand shop
 • Promopisac – copywriter
 • Ljetogrozan – osjetljiv na toplinu
 • Ubrusnik – držač za ubruse
 • Vodomet – vaterpolo
 • Vodometaš – vaterpolist

88 komentara

  • 1. Ko je na kraju najstariji još od Adama i Eve?
   2. Ko se to pokatoličio, a ko prodao veru pa se popravoslavio?
   3. Ko ima najviše u Evropi taj najstariji južnoslovenski gen?
   4. Čije je to ime države i prezime kod svih Slovenskih naroda?
   5. Čiji je to autohtoni simbol još iz Vučedola i Vinče sa kalendara Orion, a i danas najprepoznatljiviji u svetu?
   6. Ko je to 200g ratovao protiv Rimskog carstva, a prestao tek 680g kad je odbacio Boga Peruna i pokrstio se kod pape i potpisao mu ugovor da više nikoga neće napadati?
   7. Koji su to najbolji i najbrutalniji ratnici u Evropi koji se ničega ne boje i ničega ne srame i ne stide?
   8. Ko to svoju zemlju zove Lepom svojom i voli je više od ičega na svetu?
   9. Koga to treba najbolje staviti u starateljstvo, a i sve mu zadrti i izbrisati i zašto pobogu?

  • Svi su Slaveni zapravo Hrvati, a ne samo Srbi. A od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i za sada samo zločinci Rusi. Dakle, šizmatički pravoslavci.

   • Legenda o Čehu i Lehu i Mehu kaže da su svi Sloveni nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske, danas znamo da je to uz veliki i moćni Dunav, tu gde je Vučedolska i Vinčanska kultura, gde je i najstariji indievropski kalendar Orion od kojeg je nastala i dan danas opstala šahovnica, gde je i dalmatinska ikavica koja je materinski jezik svih slovenskih naroda…. sve je to previše opasno za Evropu da se pod tom istinom svi Sloveni ne ujedine ko najveći narod i zato se o tome ćuti i to se pokušava izbrisati.

    • Franci su Hrvatima dali ime Croati i ono znači špiljski ljudi, ne da im se rugaju već zato jer su ih nalazili po špiljama u celoj Evropi od Balkana do Rusije, kad su oni dolazili u seobama naroda. To sada internacionalno ime je još jedan dokaz da su Hrvati najstariji narod Evropskog kontinenta.

  • Jesu li Srbi uopšte znali da im je premijerka Hrvatica?
   Dnevno.hr ‘ACINA MALA’ Djed joj je bio Hrvat i partizan, a ona vodi Vučićevu Srbiju.

 • Zašto da u Srbiji dozvole SPC i četnici čišćenje srpskog jezika od toliko turcizama i zaštitu od novih tuđica jer oni žele da ostanu svi ti turcizmi i da se usvaje sve nove tuđice, tako da se šta više udalje od svog hrvatskog identiteta, i sa varom i pismom i jezikom?
  Istorija-povijest, Geografija-zemljopis, Nauka-znanost, Zvanično-službeno, Hiljada-tisuća, Komšija-susjed, Obezbeđenje-osiguranje, Porodica-obitelj, Socio/Biologija-društvo/prirodoslovlje, Vaspitanje-odgoj, Penzija-mirovina, Pasoš-putovnica, Trotoar-nogostup, Ležeći policajac-uspornik, Talas-val, Džin-div, Apoteka-ljekarna, Biro/ofis-zavod/ured, Direktor-ravnatelj, Štampa-tisak, Gas-plin, Sos-umak, Šporet-štednjak, Šarafciger-odvijač, Frižider-hladnjak, Šargarepa-mrkva, Šnicla-odrezak, Kundrak-usadnik, Nišan-ciljnik, Šaržer-spremnik, Lenjir-ravnalo, Tabla-ploča, Amanet-zavjet, Testament-oporuka, Oluk-žljeb, Kajiš/remen-opasač, Peškir-ručnik, Pantalone-hlače, Jelek-prsluk, Pendžer-prozor, Pazar/pijaca-tržnica, Barjak-stijeg, Testera-pila, Burgija-svrdlo, Kasa-blagajna, Bakšiš-napojnica, Berićetno-plodonosno, Baksuz-nedaća, Pasulj-grah, Tacna-pladanj, Šerpa-teća, Činija-zdjela, Supa-juha, Kajmak-vrhnje, Ćebe/deka-pokrivač, Čaršav-plahta, Ekser-čavao, Paradajz-rajčica, Kašika-žlica, Česma-slavina, Sunđer-spužva, Ortak-suradnik, Dželat-krvnik, Avet-utvara, Bešika-mjehur, Vašar-sajam, Fabrika-tvornica, Kurir-teklić, Selfi-sebić, Ekran-zaslon, Sekretarica-tajnica, Bekstejdž-zapozorje, Tastatura-tipkovnica, Vakcina-cjepivo, Pandemija-velepošast, Dezinficijans-raskuživač, Respirator-dišnik, Influenser-utjecajnik, Frontmen-predvodnik, Fudbal-nogomet, Golman-vratar, Ofsajd-zaleđe, Penal-jedanaesterac, Faul-prekršaj, Selektor-izbornik…

  • Komuniste i četnike i bošnjake ovo mora da uništava u mozak, a Hrvati samo štite svoj jezik tako da jednostavno tuđe reči prevode u svoje. Sve te prevedene reči treba prepisati od braće Hrvata, onako ko i Vuk posle 500g ropstva kad je prepisao prvi srpski bukvar 1818g na čistoj ekavici, a da nije očistio turcizme! Još je i bezbrižno rekao piši kako govoriš i šta te briga… Hrvati su jedini pravi Srbi koji su krvavo sačuvali identitet i simbole i veru i jezik, a gle nas, čista sramota sa toliko jezika naših robovlasnika.

   • Srpska sramota da se posle 500g robovanja drže turske reči i dan danas! Neverovatno! Sve trebq prepisati od braće Hrvata, onako kako je to uradio i Vuk 1818g samo na ekavici i rešena stvar.

    • Srbi se prvo bolesno rugali Hrvatima jer štite jezik, a onda bez i malo srama prepisuju od njih. Iako je prva najavljena reč bila skupi-krpi za copy-paste, ipak je pobedila još od 95g prigodna reč za srpsku depresiju, “duhoklonuće”…
     B92net “Svi prepisuju od Hrvata pa i Srbi”: Podržavate li traženje novih reči? ANKETA.
     Depresija je englizam i uzeta je od starogrčkog i znači “pritisnut dole” pa je na hrvatskom u doslovnom prevodu potištenost, a to “duhoklonuće” je više verski pojam.

     • Najstariji zapis hrvatskog imena je na Tanajske ploče iz 3veka, a one su u Rusiji.
      Stare karte Balkana koje pokazuju da na njemu žive samo Horvati, su isto u Rusiji.
      Karte Velikaye Horvatiye u centru Evrope iz 3-5veka, su isto u Rusiji.
      Čak 13 od 27 zapisa legende o Čehu i Lehu i Mehu, su isto u Rusiji.
      Povelja hrvatskog bana Bosne, bana Kulina, je isto u Rusiji.
      Miroslavljevo jevanđelje koje su lustrirali hrv. fratri iz Bosne, je isto u Rusiji…
      Vizantija je prvo brisala sve Hrvatsko, a sada je Rusija njen naslednik i samoproglašeni “Treći Rim” i ko zna šta sve još skriva o Hrvatima ko najstarijem narodu Evrope, a koji je po njihovom shvatanju pogrešio šta se nije popravoslavio tokom Šizme, onda kad i braća Srbi sa Savom.

   • HLEB. Iako je zapisan kod Slovenskih naroda kao leb, lib, lijeb, hleb, hlib, hljeb, to ipak nije naša staroslovenska reč, kako se to misli. Ona je uzeta od germanske reči ‘leben’, što znači život jer ‘hleb je život’. Hrvati imaju kruh, od reči krug, zato jer je to opis prvog hljeba koji je tada uvek bio okrugao.
    RAKIJA je čisto hrvatska reč, a ne turska! Turci i Srbi i svi ostali su je preuzeli od Hrvata! Dolazi od reči RAKA, a to je ona brazda-kanal pored puta koja odvodi vodu, a pijanci koji se napiju rakije padnu u tu raku pa je po tome to alkoholno piće dobilo ime. Zato jer ‘baca ljude u raku’, RAKIJA.
    BERIĆET, ‘Srećna i berićetna Nova godina’. Berićet je stara i čisto turska reč i znači urod-prinos-plodonosnost na polju! Tako su Turci još u srednjem veku izražavali želju za dobar urod na polju i da se ima žita i hrane cele godine. Zato je na hrvatskom: ‘Sretna i plodonosna Nova godina’!
    DUGME (tur. düğme), gumb (mađ. gomb), botun (tal. bottone), a pucetu treba vratiti prednost u književnom jeziku jer je jedina izvorna hrvatska reč, za na npr. puce na košulji, kao što je izvorno hrvatska reč i tipka, a i tipkovnica…
    TEATAR, latinska reč koju su Srbi preveli sa pozorište, a Hrvati sa kazalište! Jasno, tamo se i pozorno sluša i gleda, a i kazuje se svašta. Ali, u pravom prevodu reč teatar može značiti samo PREDSTAVIŠTE jer se radi o predstavama koje se igraju unutra.

   • Veru u Peruna smo odbacili zbog Isusa, svoje pismo glagoljicu smo odbacili zbog vatikanske latinice i vizantijske ćirilice, ali ostalo nam je nešto baš izvorno naše:
    1. Siječanj.
    2. Veljača.
    3. Ožujak.
    4. Travanj.
    5. Svibanj.
    6. Lipanj.
    7. Srpanj.
    8. Kolovoz.
    9. Rujan.
    10. Listopad.
    11. Studeni.
    12. Prosinac.

   • LEŽEĆI POLICAJAC – ALO LJUDI! ALO POLICIJO!?
    Ležeći policajac je preveden na hrvatskom ko “uspornik” ali kako je uopšte moguće da se u narod uvukao taj idiotizam “ležeći policajac” i da to nikome nije bilo smešno? Amerikanci kažu hupser što znači “skočnik” ali njemu to nije glavna funkcija, da se skače, nego da uspori promet jer nemam blage veze otkud taj saobraćaj… Hrvatima svaka čast ali ovu zaštitu jezika treba regulisati sa Zakonom i dati jezikoslovcima da se time bave, a ne neki časopisi i portali i.

    • Hrvati ne izmišljaju reči, nego samo prevode tuđe u svoje i to je nešto šta treba da rade svi narodi. A evo ko je bukvalno izmišljao reči: …Književnik Shakespeare je izmislio čak 1700 novih riječi koje su uvedene u engleski rječnik. Pišući svoja djela nove riječi je stvarao različitim kombinacijama riječi, stvaranjem glagola od imenica i drugim tehnikama, a neke od riječi za čiji nastanak na engleskom jeziku je on zaslužan su riječi trač (gossip), bandit (bandit) i usamljenost (loneliness)… Croativenet ZANIMLJIVOSTI O svjetskim jezicima.

   • Križ ili krst? Isus Krist ili Isus Hristos? Sveti Ivan ili Jovan Krstitelj?
    Uskrs ili Vaskrs? Uskrsnu ili vaskrse, voskrse, vaskrese, voskrese?

  • Logično da treba i čistiti svoj jezik od već usvojenih tuđica i štiti ga od novih, posebno internetskih invazivnih – napasnih englizama! To bi trebao biti jedan od bitnih poslova jezikoslovaca i države. Ne postoji srpski jezik, to je sve hrvatski jezik i zato ga četnici ne štite, njima paše da ostanu svi turcizmi i da se usvajaju nove tuđice, da se udalje od hrvatskih korena i sa verom i jezikom i pismom. Hrvati su jedini Sloveni koji imaju sva slovenska narečja i dijalekte (od najstarije ikavice, imaju i jekavicu i ijekavicu, a i ekavicu), a to je dokaz da su svi slovenski jezici nastali od hrvatskog a ne samo srpski. Uvek neko namerno daje idiotske predloge, samo da se mogu rugati posle po medijima, ali Hrvati na kraju uvek odaberu one prave. Pratim to još od one prve reči koju su preveli posle rata, a to je udomitelj – udomiteljska obitelj za decu bez roditelja. Tako je sve počelo plemenito i nastavilo se tako i dalje… Problem je to šta neko mlad misli da je veći frajer ako govori engleski npr. influenser, namesto da kaže na svom hrvatskom, utjecajnik. Svi narodi štite svoj jezik i ponose se svojom himnom, a Srbi ne! ZAŠTO?

   Nakon šta su narod u 11 veku odvojili sa verom, odvojen je posle i sa pismom, a zato i danas samo pravoslavci pišu ćirilicom, koja je za to i stvorena u šizmatičkoj Vizantiji. Sloveni koje Osmanlije nisu porobili, Slovenci i Hrvati, imaju svoje KAJ, a oni koji su bili robovi imaju tursko BA i BRE koji vuku korene iz prečestog turskog “abi” ali jasno je da je to sve samo poturčeni i sa ekivicom pogrubljeni hrvatski jezik. Robovi su samo izgubili Slovenski “i” i “j” ikavicu i ijekavicu, koja se samo pretovrila u ekavice jer svi Slovenski jezici su blagi i tečni, a srpski pregrub i sa 35% turcizma. Najstariji rečnik u Evropi je hrvatski od Fausta Vrančića iz 1595g. Najstarije pismo Slovenskog naroda i to još klinasto je glagoljica, koju imaju najviše Hrvati pa i na Bašćanskoj ploči iz 1100g koja je najstariji dokaz pismenosti nekog Južnoslovenskog naroda. Na njoj piše da je kralj Zvonimir poklonio zemlju za gradnju crkve, a nazvana je: “Dragi kamen hrvatskog jezika”, i ona je istorijsko, pismeno i jezično blago kakvo nema niti jedan Slovenski narod.

  • Budimo realni, ko je rekao da Vatreni moraju biti prvaci, njima je sasvim dovoljno da svaki put budu u vrhu ili da uzmu neku medalju, tako da sebi i šahovnici sustavno rade promociju ko turistička zemlja i da nabijaju Srbima komplekse manje vrednosti. A neki jadni i ogorčeni Srbi treba da znaju da im još od 95g nema utehe, zato jer će Vatrene gledati do kraja života.
   Vatreni imaju najbolji i najprepoznatljiviji dres na svetu! Šahovnica je nastala u Vinkovcima od najstarijeg indoevropskog kalendara ORION, starog oko 5000g iz hrvatske Vučedolske kulture. Grad Vinkovci je najstariji evropski grad, dokazano sa arheološkim nalazima sustavnog života unazad 8.200g a eto i dan danas Hrvati imaju šahovnicu ko izvorno svoj simbol.
   Dvoglavi orao i 4c su simboli Rimskog carstva, a Srbi su ih preuzeli od Vizantije zajedno sa pravoslavljem.
   Dalić je pobede i u Rusiji i u Kataru posvetio Braniteljima, a vi, nemojte se zavaravati i misliti da će Hrvati nekada prestati slaviti svoje pobede i svoje heroje, a eto već 308 Alka i 28 Oluja. Pobede se slave dokle god narod postoji, a pitanje je hoće li Srbi kukat toliko dugo. Inače, nema ništa slađe nego kad Srbin od jada piše da navija za Hrvatsku. Neka pati koga smeta, a šta mu je drugo jadnom preostalo posle 95g…
   Zlatko Dalić: Neki su me htjeli rušiti, smeta im što je reprezentacija mjesto domoljublja i hrvatskog naroda.

   • DRESOVI VATRENIH SU OPET ČUDO! Logično da je prva kocka bele boje jer je te boje celu istoriju do Tuđmana kojeg su 91g hrvatski komunisti naterali da stavi prvu crvenu da bi ga podržavali u ratu i da tako pljune na Crkvu Sv. Marka koja je odmah pored Sabora i na čijem je krovu prvo polje još od 13veka, a ne da je ustaško. Šahovnica je izvorni simbol Hrvatske i hrvatskog naroda, a 4c i dvoglavi orao nemaju veze sa Srbima jer su to simboli Istočnog Rimskog carstva koje su Srbima dani sa pravoslavljem iz Carigrada…
    Zadom.com POVIJEST Crveno ili bijelo polje? Istražili smo povijest hrvatskoga grba.
    https://za-dom.com/istrazili-smo-povijest-hrvatskoga-grba/

  • Zaboravljeno je prisilno ime bicikla u novo formiranom hrvatskom jeziku ,,međunožno-dvokolno-pokretalo”. Za točnost bi trebalo odgovoriti ministarstvo kulture i znanosti republike hrvatske ?? Pozdrav iz sjevernog dijela Europe; franc korošec-!!

 • HRVATSKA SRAMOTA! Odbacili svoju kunu koja im je i na zastavi!
  Hrvati su jedini južnoslovenski narod, koji ima svoju izvornu valutu KUNU. Najstariji pronađeni hrvatski kovani novac Banovac iz 1235g je na sebi imao kunu zbog “kunovine”, a to je koža od živitinje Kune, sa kojom se trgovalo hiljadama godina. Održala se sve do Banovine Hrvatska 1939g, a od nje su je nastavile koristiti i Ustaše u NDH, onda i Republika Hrvatska od 90ih. Sada je Kuna i na oglednoj kovanici hrvatskog evra, a to je 1 E. Neverovatna istorija i autohtoni novac i ponos Hrvata. Sa druge strane, dinar nije ni srpski, ni južnoslovenski, a došao je iz Vizantije, kao i pravoslavlje i 4c i dvoglavi orao i ćirilica i svo zlo…
  Hrvati su bili 800g u katoličkoj Austrougarskoj, a imaju manje od 1% mađarizma, a Srbi imaju kako rekoše u SANU oko 35% turcizma. Zašto da Srbi štite vizantijsku ćirilicu i svoj u 500g poturčeni i pogrubljeni hrvatski jezik, a tu je i poturčeno Hrvatsko cvijeće koje se naziva “Bošnjacima”.
  Na primeru “svojih” Bunjevaca, svi Srbi su imali prilike videti kako su sa lažima nastali od Hrvata.
  Mislim da se SANU i četnici živi jedu izunutra, zato šta nisu prvi krenuli u zaštitu srpskog jezika, e tek bi onda negirali da je i to hrvatski. Ako sada krenu čistit srpski jezik od preko 35% turcizma morali bi prepisati sve od Hrvata, baš kako je to uradio i Vuk 1818g posle 500g ropstva. Ako ga ne očiste i ne štite od novih tuđica nestaće, skroz će se izgubiti u tuđicama, ovako kako im se gubi i vizantijska ćirilica… Croativnet PORAZNO ZA HRVATSKU – jest uopće pitanje – Koji je jezik stariji: hrvatski ili srpski!?

 • Najčešće slavensko prezime među svim Slavenskim narodima je Horvat (Horwath), dok Srbin ili Srbić nema niko, a i u Srbiji ga jedva ima!
  -Analiza gena je pokazala da je najveći odsto našeg I2a – južnoslovenskog gena u Evropi eto baš kod Hrvata, a svi o tome ćute?
  -Poljski kardinal i učenjak Stanislaw Hozjusz (16 vek) piše svojim Poljacima da je hrvatski jezik (dalmatinska ikavica) materinjski jezik svih Slavena.
  -Prve zapisane slavenske reči u istoriji su div, divojka, dite, iz drevne legende o divovima Vedima i Nemrima na Velebitu.
  -Legenda o ČEHU LEHU MEHU govori o tome da su Česi i Slovaci i Poljaci i Rusi nastali od Hrvata, koji su došli iz Hrvatske.
  -Konstanrin Porfirogenet piše da reč H(o)rvati znači: “Oni koji imaju mnoge zemlje”! Ove od Jadrana do Sibira?
  -Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je srpsko prezime Srbin namesto Horvat među svim Slavenskim narodima?… Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
  -Najčešća srpska prezimena Jovanović i Popović nisu izvorno srpska, nego su došla sa pravoslavljem iz Vizantije-Grčke. Od grčkog Jovanus (Jovan) šta je naš slovenski Ivan i od latinskog Papas (papa – pop) šta znači otac, a sva ostala prezimena su hrvatska.

 • Srbi su popravoslavljeni Hrvati od strane Save i Vizantije koja je 1219g od pape i braće Hrvata odvojila-autokefisala SPC:
  JOŠ JEDNO PRIZNANJE SRBA: ‘Taje da potječu od Hrvata, vrijeme je da prihvate svoje hrvatsko podrijetlo’.
  Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme brat Srbin se punio sa mržnjom prema braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more, a šta katolička braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima… “Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi”.
  Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Osmanlije tu Vizantiju, koja je podelila Isusovu Crkvu u 11veku, ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u muslimansku Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Rimski papa je od priznanja Hrišćanstva i prvog pape Siricija 385g do dana današnjeg nenadvladiv! Na Balaknu je bilo mira samo tih 500g dok su oni to šizmatičko i harlotsko zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide da se širi. Neki katolički fratri su pisali u 16 veku, dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, da su Osmanlije samo “Mač Božji”, koji je očistio “Bizantsko zlo” sa ovoga sveta. Nadvladani Carigrad ima džamiju sa četiri minareta Aju Sofiju, a Jerusalim zlatnu kupolu džamije Al Akse, a i na Balkanu neće biti mira dok se ne dignu minareti i na Savin hram u Beogradu? Oni će tako rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.

  • A šta ti misliš koliko se Srba popravoslavilo sa Savom i Vizantijom i prodalo veru za večeru, jeste lepa je to večera bila carstvo Srbije na tri mora ali je Božja kazna na kraju bila 500g ropstva i evo ni kap mora, a ta Vizantija je sada Turska?
   SPC nije tvoja, autokefisala je Vizantija i odvojila od pape i braće Hrvata još 1219g i sada tu Vizantiju menja Rusija, a ti si sada samo pravoslavni rob, nakon šta su ti preci 500g bili muslimanski robovi! Samo nećeš ti to da vidiš i da si priznaš.
   Braćo Srbi, pitajte svoje babe da vam kažu ko ste i šta ste i vidite imate li na tavanu ćilime za klanjanje, preci su vam 500g bili muslimani. Samo Beograd i okolica je do ww1 imala 217 džamija, a najveća u Evropi je bila Batal džamija na mestu sadašnje Skupštine… svoju istoriju i veru zaboravljate. Srbina samo laž spasava, zato jer mu je istina i istorija za suicid!
   Svi su Slaveni zapravo Hrvati, a ne samo Srbi. A od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i za sada samo zločinci Rusi. Dakle, šizmatički pravoslavci.
   Legenda o Čehu i Lehu i Mehu kaže da su svi severni Slaveni došli iz Hrvatske. Prva i najveća država severnih Slavena u centralnoj Evropi se zvala Velikaya Horvatija u 3veku, a ovoj materinjskoj se brisali trgovi, tako da ni grobove prvih južnoslavenskih kraljeva ne znaju, tako da se i šahovnica brisala i nalzi se na jednoj Crkvi u Zagrebu i tek 5m pod zemljom u Vučelu, na kalendaru Orion starom 5000g…
   Ako ćete ujedinjavati Slavene to morate jedino sa istinom, da je to ime izmišljeno i da su oni zapravo HORVATI. Inače, po istoriji, po Austrougatskoj i SHS i Jugoslaviji znate šta će da se desiti ako ih ujedinjujete sa lažima i veštačkim tvorevinama.

   • BEOGRAD: Singidun – keltsko ime.
    Singidunum – romanizovano keltsko ime.
    Bjelgrad – prvo Slovensko-hrvatsko ime iz 9vek.
    Alba Graeca – latinsko ime.
    Fejervar – mađarsko ime.
    Griechische Weissenburg – germansko ime.
    Castelbiancho – italijansko ime.
    Nandoralba – mađarsko ime.
    Nandorfejervar – mađarsko ime.
    Landorfejervar – mađarsko ime.
    Veligradon – vizantijsko ime.
    Veligrada – tursko ime.
    Dar Ul Džihad (Kuća rata) – drugo, ratno tursko ime.
    Belogrados poleos – grčko ime.
    Bijograd – hrvatsko ime napisao Vuk u svom bukvaru 1818g.
    Beograd – srpsko ime koje mu dala SPC, ne bjel nego beo…
    Kraj turskog ropstva je bio tačno 19. 4. 1867g kad su turske vlasti predale ključeve grada Beograda, nakon čega on ponovo postaje srpski grad.
    ZAGREB: Gradec – zapisano ime grada u 8vek.
    Kaptol – crkveno ime grada Zagreba 9vek.
    Zagreb – legenda o Mandi i Manduševcu…
    Zagreb nikada nije bio pokoren, Turci su ga više puta napadali i on se odbranio, a kad su došli zadnji put kod Ivanić grada, Hrvati su paši koji je vodio napad skinuli glavu i poslali je katoličkim vođama u Beč i posle više nikada nisu došli.

    • Znamo da je prvo zapisano slovensko ime grada Beograda iz 9 veka bilo Bjelgrad, a otkrilo se da ga je i Vuk Karadžić u svom rečniku nazvao isto po hrvatskom, Bijograd! A SPC je ta koja ga nazvala Beograd! Nismo to smeli znati do sada jer sve srpsko je lažno i prokleto i od tog zla SPC…
     Nportalrs IME MENJANO ČAK 15 PUTA: Kako se Beograd zvao kroz istoriju?

  • Znate li da je Prorok Muhamed indirekno proznao da je Isus Bog? Najveće čudo koje je Isus napravio nije da je digao Lazara iz mrtvih, već to da je čisto stvorio život, tako šta je više puta od blata napravio lopticu i bacio je u vazduh i ona se raspršila i stvorila se bela golubica koja bi odletela. Kad su Muhamedovi sledbenici to čuli došli su do njega i pitali ga da li i on može da uradi takvo čudo, a on im je odgovorio da ne može, zato jer život može stvoriti samo Bog… jako interesantno.

  • Kako to da su turci 500g u pohode išli preko Beograda za Evropu i pokorili baš sve pravoslavne zemlje na Jugu Evrope, a nikada nisu mogli preko Zagreba, ma ni da dodju do njega da pokore te male i prve katolike na putu, Hrvate. Da skrate za Sloveniju pa za Italiju da tu njihovu “čizmu” lepo odseku od Evrope i pregaze je do Rima i Pape, a šta im je i bila namera. A eto, preko “vatikanskih psa čuvara” Hrvata nisu mogli, kao ni niko pre njih! Hrvati kažu da ih Gospa od Osmanlija sapasala u Sinju, a od komunista u Međugorju, a Branitelje 90ih krunica?

  • PRVO JE BILA MAUZOLEJ Nije mijenjala oblik 1700 godina: Hrvatska ima najstariju katedralu na svijetu.
   Srpska slava se prvi put pojavljuje u 13veku, čak se pretpostavlja da je pokrenuo baš Sava, nakon šta je sa Vizantijom 1219g konačno odvojio Srbe od pape i braće Hrvata i popravoslavili ih. Izmislio je slavu za prežderavanje i pijenčevanje da tako udovolji Srbe koji su prodali veru za večeru Vizantiji i sotoni, mada je Vizantija posle dala još veće zadovoljstvo, Srpsko carstvo i Srbiju na tri mora ali je posle brzo došla i Božja kazna i Vizantiji koja je predana Turcima i Srbima koji su im robovali 500g.

 • Isus: Ja sam put, ISTINA i život, sotona je lažac, on je otac svih laži.
  Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes.
  Harlot – odvojena crkva, ku**a, bludnica, odvojena da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista…
  Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo koje je vodio, a i danas ga vodi, Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru i odvojilo se od Boga i braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom, a onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju je predao muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije, koja odmah 1219g autokefiše SPC. Sava nije svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatik i sluga sotone, to zna svaki Srbin!
  Znate li zašto je Bosna postala muslimanska, a Bošnjaci poturčeno Hrvatsko cvijeće? Osmanlije dolaze, a hrvatski fratri u Bosni su zaratili sa papom i hteli su svoju Bogomilsku Crkvu, a ko je bio protiv pape pušten je da ga muslimani pregaze. Zato Bosna “šaptom pade”, a i sve pravoslavno na jugu Evrope, a prva katolička Hrvatska nije, branila je katolička braća Italijani i Austrougari. Znate li da je na Blajburgu zajedno sa Ustašama ubijeno 6000 muslimana iz Bosne i do Srebrenice je bilo najveće mesto stradanja muslimana u Evropi? Prodali ste veru za večeru, Srbi sa Vizantijom i Savom, a Bošnjaci sa Osmanlijma.
  Hrvati koji kažu da su ostali nepokoreni od Osmanlija LAŽU, zato jer je Bosna cela hrvatska zemlja i svi muslimani u njoj su poturčeni Hrvati. Pavelić je to lepo rekao: “Hrvatsko cvijeće”…. Turski povjestnik Aali (1542.-1599.) rodom iz Galipolja, TRIDESET je godina živio u Bosni na dvoru bosanskih valija (namjestnika). On je prvi u turskoj povijesti bosansko-hercegovačke Muslimane nazvao HRVATIMA. U svomu djelu Tarihi Aali… Croativnet KAVAZOVIĆU NA’ ČITAJ: Tko su bili stanovnici BIH u očima Osmanlija.

  • Reče Isus, svojim učenicima: Pazite jer posle mene će vam dolaziti prevaranti i lažni proroci u koži jagnjeta a vukovi su proždrljivi, koji će vas plašiti i lagati i obamnjivati i udaljavti vas od Boga i uzbunjivati vas sa poslednjim danima i smakom sveta, a kada će se to desiti ne zna nitko pa ni ja, jer to je samo volja Oca Nebeskog…
   Ako hoćete znati o smaku sveta, sve piše u Bibliji ali samo o tome kako će biti, a NE i kada.
   Reče Isus svojim učenicima: Idite i širite se po svetu i širite svoju Crkvu i kome vi oprostite grehe i gore će im biti oprošteno i od Oca Nebeskoga, a kome ne oprostite ni gore mu neće biti oprošteno…
   Zato postoji sakrament ispovesti greha i davanja oprosta i pokore.
   Reče Isus, svojim učenicima: Ostavite sve šta imate ovozemaljsko i nemojte imati ništa svoje, nego pođite služiti Ocu Nebeskom. Jer vaš je posao težak, ali i plata je zato vaša velika na Nebesima. Pa ako vam slučajno kamenčić uđe u sandalu i nju izujte i hodajte bosi i na svom putu, ustrajte i ne posustajte…
   Zato se sveštenici ne smiju ženiti i imati ništa svoje, nego da samo služe Bogu! A ne da se bogate i kite sa zlatom i da sakrivaju pedofile i da huškaju na ratove i genocide.

  • Francuzi su otkrili da je njihovo misteriozno 1000g staro Reimsko evanđelje (Texte du sacre) na kojem su stoljećima francuski kraljevi polagali zakletvu u katedrali Notre Dame pisano njima nepoznatim pismom, zapravo HRVATSKA GLAGOLJICA na čakavskom…
   OTKRIĆE Misteriozno 1000 g. staro Reimsko evanđelje, kojim su se krunili francuski kraljevi pisano – HRVATSKOM GLAGOLJICOM!

 • Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009-2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom. “Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju”… https://brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/
  Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće? Vređa li nekoga istina ili je se neko srami?

  • Nemački genetičari objavili studiju kojom su dokazali da su Hrvati, Srbi, Bošnjaci i Albanci zapravo genetski isti narod sa najstatijim evropskim genom! Problem je samo u tome šta taj najstariji gen I2a u najveći odsto u Evropi imaju Hrvati, a i legenda o Čehu i Lehu i Mehu kaže da su i svi Severni Sloveni nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske, tu je i najstariji idoevropski kalendar Orion od kojeg je nastala šahovnica…
   OBJAVILI STUDIJU Njemački list piše: Srbi, Hrvati, Bošnjaci i Albanci dijele isti genetski fond.

   Radi se samo o tome da je cela srpska istorija laž, a te su se laži radile tako da se samo izokrenula hrvatska istina. Dakle, Srbi su popravoslavljeni Hrvati od strane Save i Vizantije i nahuškani na svoju katoličku braću i mrze ih jer veru ne menjaju ni pred kojim osvajačem i ni po cenu života, a zato su uz Božju pomoć i ostali nepokoreni! Nisu samo Srbi zapravo Hrvati, nego i svi Sloveni jer to ime im je izmislilo Rimsko carstvo, tačnije Konstantin Porfirogenet u Carigrad, da ih ne zove onim pravim imenom, Horvati! Toliki narod, sve od Jadrana do Sibira, a podeljen sa verom i nacijama i nahuškani jedni na druge.

  • Jeste li znali da su trojica hrvatskih genetičara iz Zagreba nakon Evropske anlize gena 2015g dali zahtev Evropi da se taj Južnoslovenski gen I2a nazove po Hrvatima, CRO1 ili EU1 ili da se bilo kako označi ko najstariji u Evropi. Odbili su ih, samo se o tome ćuti, zato jer se radi protiv svega hrvatskog. Gen I2a čak i zovu Južnoslovenski, i pazite sad, Sardinijski a ne Hrvatski gen. Nisam znao da su Sardinci u Italiji svoj narod ili je to država pa je nazvan po njima. Malo sam istražio i tamo su Hrvati a ne Italijani, zato jer je na Sardiniji jedino i najveće nalazište hrvatske šahovnice Italijiu, u jednoj špilji. Tamo ljudi imaju 40% taj gen! Dalmatinci ga imaju 90% pa nije nazvan Dalmatinskim genom? Niko o tome ne govori jer Hrvatima treba izbristai ili sakriti sve.

   • Legenda o Čehu, Lehu i Mehu kaže da su Česi i Slovaci, Poljaci, Ukrajinci i Rusi nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske! Neverovatno, kakav dokaz o tome ko su Sloveni – ime koje je izmislio Konstantin Porfirogenet samo da ih ne zove Horvatima!? Ta legenda postoji u 28 zapisa, neki imaju izmenjena imena, a u jednom iz 13 veka, baš Srbi govore istoričaru Danilu da su ta trojica iz legende došla iz zemlje tu pored njih! Ta je legenda dokaz da su svi Sloveni zapravo Hrvati, a što dokazuje i šahovnica iz Vučedola sa najstarijeg indoevropskog kalendara Orion, a koja se i danas očuvala kod Hrvata. To dokazuje i hrvatski jezik koji jedini ima sva slovenska narečja i najstariju ikavicu koja je “madre lingua”. To dokazuje i prezime Horvat kod svih Slovenskih naroda, a i analiza gena koja je pokazala da baš Hrvati imaju I2a južnoslovenski gen u najveći odsto u Evropi… Zato Hrvatima treba izbrisati svaki trag jer su sa tom istorijom i imenom previše opasni za ostatak Evrope, u slučaju da se pod tom istinom svi Sloveni ujedine, od Jadrana do Sibira.

 • Najprepoznatljiviji simbol Hrvatske države i naroda, šahovnica, nastala od najstarijeg indoevropskog kalendara Orion starog 5000 godina iz Vučedolske kulture, uvek je kroz istoriju bila sa prvom belom kockom, a onda su hrvatski komunisti 1991g naterali Tuđmana da, radi njihove podrške, stavi prvu crvenu i tako pljune na hrvatsku istoriju. Na Crkvu Sv. Marka koja još od 13veka ima, na svom krovu, šahovnicu sa prvom belom kockom, a i nalazi se odmah pored Sabora… Zadom.com POVIJEST Crveno ili bijelo polje? Istražili smo povijest hrvatskoga grba. https://za-dom.com/istrazili-smo-povijest-hrvatskoga-grba/
  Legenda o ČEHU, LEHU I MEHU govori o tome da su Česi i Slovaci, Poljaci, Ukrajinci i Rusi nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske! Neverovatno, kakav dokaz o tome ko su Sloveni, a to ime je izmislio Konstantin Porfirogenet, samo da ih ne zove Horvatima! Ta legenda postoji u 28 zapisa (neki imaju izmenjena imena), a u jednom iz 13 veka, baš Srbi, na srpskom jeziku, govore istoričaru da su ta trojica došla iz zemlje tu pored njih, Horvatska se zove! Ta je legenda dokaz da su svi Sloveni zapravo Hrvati, a što dokazuje i šahovnica iz Vučedola sa najstarijeg indoevropskog kalendara Orion, to dokazuje i hrvatski jezik koji ima sva slovenska narečja (od kojih je najstarija ikavica), to dokazuje i prezime Horvat kod svih Slovenskih naroda, to dokazuje i analiza gena koja je pokazala da Hrvati imaju južnoslovenski gen u najveći odsto u Evropi… Zato Hrvatima treba izbrisati svaki trag jer su sa tom istorijom i imenom previše opasni za ostale Evropljane, u slučaju da se pod tom istinom svi Sloveni ujedine, od Jadrana do Sibira.

 • Ante Pavelić 1945g: “Kad ti neko dođe rušit državu i seme mu treba izbrisati iz nje”!
  Franjo Tuđman 1995g: “Pustite te jadne, prevarene i obmanjene i zatrovane ljude, da odu živi u kolonama, samo je to bitno”!
  Brojke od Međunarodne komisije koja je brojala žrtve, nalaze se u Memorijalnom centru Jasenovac, gde su i kosti žrtava. Te brojke su i u hrvatskim udžbenicima i sve hrvatske škole vode decu u taj centar i u muzeje Oluje, a ne da lažu ili negiraju…
  JUSP Jasenovac ENG List of individual victims
  Slike sa američkih aviona iz 1944g pokazuju da je logor Jasenovac bio 200 puta manji od onoga kako lažu SPC i njeni četnici i propaganda…
  IGOR VUKIĆ: Snimke iz američkih zrakoplova 1944. srušile srpski mit o Jasenovcu!
  Nikako se ne isplti biti dobr! Tito je na Blajburgu pobio sve ustaše koje se predale i to nakon rata i to sa celih njihovih familija, žene i deca i starci! A Tuđman u Oluji je svih 6000 srpskih vojnika, koji su potpisali predaju u Glini 8.8.95g pustio žive i 220.000 njihovih civila, koji su otišli za svojim poraženim borcima… Danas se u Srbiji slavi Tito, a po Tuđmanu se pljuje!? Tito ostavio čistu pobedu i mrtve, a Tuđman mržnju i slike egzedusa sa tim nepreglednim kolonama, živih civila u egzedusu. To svima treba biti škola za buduće ratove, da svi postupe ko Tito, to je jedino ispravno i.

  • Kako je moguće da je Beograd bio prvi grad u Evropi očišćen od Jevreja i to pre jednog Jasenovca? Da li su ga čistili i četnici i vojvode ili su ko pravi ‘srpski antifašisti’ to samo gledali ko i popovi i patrijarsi ili samo malo pomagali? A čak i u tom Jasenovcu su logoraši bili živi sve dok nisu došli da im ruše NDH ko i šta su 91g došli da ruše RH… Croativnet SUOČAVANJE S ISTINOM Srbija je prva država koja je proglašena ‘Judenfrei’ i koja je imala ‘kombi’ plinsku komoru.

   Jevrejska istoričarka Ester Gitman (Odlikovala je hrv. predsednica Kolinda), napisala je knjige i ima pisma od ustaških vojnika, koji su spasavali Jevreje i Rome od nacista i ponosno klali Grčko-istočne šizmatike četnike i slikali se sa njihovim odrubljenim glavama ko sa trofejima, ne sve Srbe već samo četnike i one koji su ih podržavali. Razlog je bio taj šta su Srbi nahuškani od SPC 41g negirali postojanje katoličke Hrvatske i dizali ih da je ruše, a to su isto ponovili opet i 91g.

 • NA RODNOJ GRUDI Nakon 116 godina ova obitelj vratila se u Hrvatsku: ‘Ispunili smo svoj i djedov san’.
  UZLAZNI TREND Sve se više Hrvata vraća iz inozemstva: Evo što im se sve nudi ako se odluče na povratak kući.
  MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.
  SAVO ŠTRBAC SE POHVALIO: “U Srbiji sam bogataš jer primam hrvatsku penziju. Tri i pol puta je veća od srpske (video).
  POVEĆAO SE PROMET Srbi masovno dolaze u šoping u Hrvatsku: Najviše se kupuje meso, trgovci padaju s nogu.
  JEFTINIJE I GORIVO Najistočniji hrvatski grad postao je meka za kupce iz Srbije: ‘Sve je jeftinije i uvijek su neka sniženja’.
  TOLIKO O EKONOMSKOM TIGRU: Minimalac u Hrvatskoj, kao prosečna plata kod nas.
  NI LISABON NI ATENA! Vinkovci, najstariji europski grad, s 8300 godina neprekidnog života.
  KALENDAR ORION! Nastariji indoeuropski kalendar iz Vučedolske kulture u Vinkovcima.
  Tvrdio da su mu smjestili: Poslušajte kako novi patrijarh Porfirije pjeva četničke pjesme.
  ISPOVEST OCA SERAFIMA: Vladika Kačavenda silovao dečaka Milića Blažanovića, koji se razneo bombom!
  SPC je odgovorna za zločine genocida i etničkog čišćenja, presudio je 1995. sud u Parizu.
  TRI DESETLJEĆA BRAKA Srđan Đoković otkrio kako je zaveo Dijanu, Hrvaticu koja je rodila najboljeg tenisača svijeta.
  SUDAC DOBRONIĆ DOBIO PISMO OD RATNOG INVALIDA: ‘ZDS je još iz himne srednjovjekovnih mornara’.
  NISMO SLJEDNICI NDH Odbačena tužba Srba protiv Hrvatske! Tražili su 3,5 milijardi dolara za oduzetu imovinu!
  ‘NEKI OD UBOJICA IŠLI SU SA MNOM U ŠKOLU’ Pokolj 10-člane obitelji u Medviđi: Pobili ih susjedi srpske nacionalnosti.

  • Srbi, pzite kad vam žene kažu da idu u Hrvatsku radit-konobarit: Republikars Srpkinje najtraženije za se*s na jahtama Jadrana! Prostitucija u jeku sezone na hrvatskom primorju.
   Srbima je kontroverzna IQ karta rađena po TIMSS i PISA testovima: B92net Kontroverzno istraživanje – “Srbi i Albanci među najglupljim narodima Evrope”.

   • Problem je samo u tome šta se tri puta više Srpkinja udaje za Hrvate od obrnutog, a tih naslova nema nigde? Srpkinja kad se uda za Hrvata, odmah izbije na vekovno hrvatsko i katoličko more i turizam i bolji standard života, a i vrati se svojim korenima, koje su Srbi izdali sa Savom kad su prodali veru za večeru Vizantiji…
    Onaj mladić Periša koji se udavio u reci je pokazao kako se to inače radi. Uzeo je kombi u Splitu i napunio ga sa prijateljima pa su sa duplo većim platama došli u Beograd na splavove i jeftine Srpkinje i linije belog. Bila je i afera ‘špic-papak’ koja je pokazala da tako rade i hrvatski političari vikendom. A onda neko lupi naslov ili idiotski komentar srpskog jada, zamisli, da Hrvatice dolaze?

 • Cela srpska istorija je laž, Šešelj vas u huškanju 90ih lagao BAŠ ZA SVE!
  Novinari HRT-a došli u katedrali u Magdeburgu i ptali sveštenika, da li je na ulazu u katedralu pisalo, “Čuvaj nas Bože od kuge i Hrvata”? On im je u šoku odgovorio, da li vi stvarno mislite da na katedrali može pisati nešto tako, protiv nekog naroda? To je laž! Kopanjem dalje su našli protestantske knjige u kojima piše da su Hrvati, na papinoj strani, ratovali protiv njih u Tridesetogodišnjem ratu. Dive se hrvatskom ratništvu (Isto ko i Napoleon), a pišu da su zločine radili njihove sluge, verovali vi ili ne, SRBI i Vlasi (Rumuni), PRAVOSLAVCI! Zbog njihovih zločina ih švedski kralj Gustav zove, “Novim plemićima đavola”, a Šešelj istinu samo izokrenuo:
  Njemačka knjiga “CARSKI HERETICI I HRVATI” tiskana nakon Velikog rata 1918. otkriva da su Srbi kao vojne sluge Hrvata činili zločine u Tridesetogodišnjem ratu!
  Isto tako i za “Bečke konjušare”, a konjušnica je bila u hrvatskom Đakovu, još je tu i najstarija je u Evropi, ima 515g (Hrvatska državna ergela). U njoj su Hrvatima bili konjušari mladi Srbi, koji nisu hteli biti Đojleni po muškim haremima u Beogradu. Šešelj je po tradiciji istinu samo izokrenuo i 1000 puta ponavljao Srbima da im postane “srpska istina”, pored njihovog 500g ropstva, gde nije bilo samo pravilo prve bračne noći:
  JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA.
  Evo razloga zašto su izmišljeni Srbi-katolici u Dubrovniku:
  STROGI ZAKONI: JESTE LI ZNALI? Dubrovačka Republika pravoslavcima i muslimanima zabranjivala je noćenje unutar zidina i podizanje bogomolja.
  https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/jeste-li-znali-dubrovacka-republika-pravoslavcima-i-muslimanima-zabranjivala-je-nocenje-unutar-zidina-i-podizanje-bogomolja-992689/

  • IZJAVA PRIPISANA MNOGIM SRPSKIM VLADARIMA POKLIČ ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU SMISLIO JE HRVAT? Istoričar Ristić digao Srbiju na noge! Nijedan naš vladar tim rečima nije poveo vojsku u boj.
   To je zato jer ne postoji srpski ratni poklič, zato jer ovaj iz vremena borbe protiv Turak kada Srbi nisu ratovali, nego su robovali 500g namesto da sa pokličem brane zemlju. A krst ti je od križa kojem je Vizantija maknula naše slovensko ž, zato krst govore i Hrvati gde god im je izbila Vizantija na obali i malo u unutrašnjosti. To je hrvatski poklič iz vremena kad Srbi nisu imali ni slobodu ni krst, nego polumesec.

 • Srbija treba uzeti bar milion migranata i za 50-ak godina, kad SPC i četnici i propaganda naprave svoje, svi će oni biti veliki Nebeski srpski narod, najstariji na svetu od Adama i Eve? Baš kako se to uradilo i posle 500g ropstva. Samo laž Srbina spasava.
  Orban na početku migrantske krize u EU Parlamentu kaže: “Hrvatska i Mađarska i Poljska su kroz istoriju bile zid i bedem odbrane hrišćanske Evrope, sada to opet moraju biti”.
  MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.
  Nego, ko nas to zavadi? Pa gde bi sada Hrvatima bio kraj, da ih Srbi nisu to malo unazadili 90ih? Pa gde je to “vekovno srpsko more”, na koje Četnici ne izbiše ni 40ih, ni 90ih, a za koje sada ćute čke kukavičke, kojima je Oluja tako maestralno zatvorila usta, da ga niti ne pominju od 95g a letuju u Grčku ili Albaniju… a šta im je drugo preostalo posle 95g sem laži i mržnje, šta drugo imaju, šta drugo mogu?
  Kako raste globalno zagrejavanje tako će i zarada od turizma, a jadne zemlje koje nemaju turizam ili bar izlaz na more! Znate koliko je Rusija velika i ima mora sa svih strana, a da li znate da je svo to more toliko ledeno da su Rusi nosili milijarde Ukrajincima na Krim svake godine, dole na jugu gde je toplije? Putin je svoj posao napravio, za razliku od jadnog Miloševića, uzeo je Krim i 95% ukrajinskog mora i obale i morske luke i buduće milijarde od turizma i još 15% kopna i niko mu ništa ne može. Car svih careva…
  Kalinjingrad i Baltičko more je rusko i rešeno je još posle Drugog svetskog rata, a sada su Krim i Crno more isto ruski, a ostao je još Karlobg i bratsko Jadransko more da bude rusko! Zato jer su oni najpošteniji i najantifašističkiji i najmoćniji Sloveni, naša braća i pravoslavci i zaštitnici…
  Kalinjingrad (Baltička flota).
  Karlobag (Jadranska flota).
  Krim (Crnomorska flota).

 • Nema ništa gore od toga, nego kad se braća pokolju oko žene ili zemlje!
  Ukrajina ima Yarun, dron pao na Zagrebački Jarun, RH ima i Kijevo, Majdan, Žitomir, Lavov – 17 istih imena. Ukrajinci su Bjeli Horvati, u selu Stilsko u špiljama su našli i šahovnica iz vremena države Velikaya Horvatiya. Česi, Slovaci i Poljaci imaju legendu o Čehu i Lehu i Mehu, a koja im govori da su nastali od Hrvata iz Hrvatske. Svi su Slaveni zapravo Hrvati, a od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i zločinci Rusi.
  Znate da je pravo ime hrvatske himne, “Horvatska domovina”? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g… Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras… internet treba zabranit?
  Internet je fenomenalna stvar, inače kako bi mi saznali to da su se Hrvati razoružali pre rata, a ne da su ga pokrenuli? Razoružali ih njihovi komunisti, predvođeni Ivicom Račnom, sa pričom kako idu na miran i demokratski referendum, prema Ustavu Jugoslavije…
  Razoružanje Teritorijalne obrane SR Hrvatske 23.5.1990-wikipedia
  Oduzeto sve oružje Teritorijalne obrane Hrvatske-youtube

 • DINASTIJA TRPIMIROVIĆI:
  Tomislav (925–928),
  Trpimir II (928–935),
  Krešimir I (935–945),
  Miroslav (945–949),
  Mihajlo Krešimir II (949–969),
  Stjepan Držislav (969–997),
  Svetoslav Suronja (997–1000),
  Krešimir III (1000–1030),
  Stjepan I (1030–1058),
  Petar Krešimir IV (1058–1074),
  Dmitar Zvonimir (1075–1089),
  Stjepan II (1089–1091).
  DINASTIJA SVAČIĆI:
  Petar Svačić (1091–1097).
  Pakta Konventa (1102) i hrvatsko-ugarski kraljevi.
  Prvi srpski kralj Stefan tek 1217g i kruniše ga Rimski papa!
  Onda SPC sa četnicima obrne priču, da se Hrvati pokatoličili?
  Evo zašto Hrvati, zbog zakletve, nikada nikoga nisu napali. Potpisali su sporazum sa papom o pokatoličavanju iz Slovenskog višebožja još 680g: Dnevnohr ZAKLETVA HRVATA! Hrvati i papa Agaton potpisali ugovor o pokrštavanju 680 godine.
  Interesantno, svi pravoslavni kraljevi Južnih Slovena imaju grob, a katolički ne, iako su katolički bili i do 300g pre pravoslavnih, koji su isto bili prvo katolički! Sve hrvatske, ali i prvog srpskog i prvog crnogorskog i prvog bosanskog kralja je krunisao Rimski papa, a onda SPC sa četnicima izokrene priču, da se Hrvati pokatoličili a ne da se Srbi popravoslavili? Interesantna je i priča oko groba sv. Save kojeg nema, on ili nije postajao ili je sluga sotone i delitelj, kojeg su Osmanlije splile na lomači, namesto da mu je telo sveto i očuvano, ko Stepinčevo?
  Jedini još sačuvani zapis o počivalištu hrvatakih kraljeva daje Toma Arhiđakon, u svom delu Historia Salonitana, gde piše: Na izrečeno traženje nadbiskupa Lovre presjajni muž Dmitar, nazvan Zvonimir, kralj Hrvata, vratio je crkvi svetoga Dujma crkve svetoga Stjepna i svete Marije u Solinu sa svim njihovim dobrima. Crkve je sagradila i obdarila kraljica Jelena darujući ih splitskoj stolici u trajan posjed. Te su crkve zbog štovanja kraljevskih grobova bile predane na određeno vrijeme redovnicima koji su u njima revno obavljali obrede. Tamo je pokopan i njezin uzvišeni muž kralj Krešimir, zajedno s mnogim drugim kraljevima i kraljicama, u atriju bazilike svetoga Stjepana… Tamo je nađen samo deo sarkofaga te kraljice Jelene (Nađen je i grob kraljice Margarite u Dubrovniku). Ali grobovi kraljeva su ili premešteni ili uništeni dolaskom Vizantije i prvoslavlja, a onda i Turaka.

  • Pitaš li se ti nekada, kako to da da se na Balkanu ne znaju grobovi katoličkih kraljeva, a zna se svaki pravoslavni i govori li ti to nešto?
   Govori da su Hrvati možda i pogrešili šta se nisu odvojili od pape, kad je Sava odbojio Srbe i obrnuo ih prema Vizantiji, da jesu sve bi sada bilo OK. Ali pošto nisu i ostali su katolici, pre će u smrt nego da prodaju veru, trebalo im je izbrisati svaki trag! A toliko se radilo na tome i još se nije uspelo, zato jer se teško briše ono šta je upisano u genima i veri, a posebno u kamenu.

 • Rozvelt je rekao da Hrvate treba staviti u starateljstvo, ZAŠTO!?
  CRO-MAGNON (Kromanjonac) – špiljski čovek! CRO-ATIA – nacija špiljskih ljudi. Reč cro dolazi iz starofrancuskog – okcitanskog jezika i znači šuplje-špilja, a dokazuje da su Hrvati najstariji narod u Evropi, kojeg su ostali narodi tu zatekli u šplijama, dok su dolazili u Seobama naroda.
  HOR – skupina ljudi! HORDA – skupina ratnika! HRVANJE – borba! HORVATI, HRVATI – dokazuje da su se krvavo borili protiv tih došljaka, koji bi im sada i istoriju i ime izbrisali, a njih stavili u starateljstvo. Zato jer su svi Slaveni nastali od Hrvata iz Vučedola i Vinče i svi ti Slaveni mogu samo sa tom istinom da se ujedine, a to je previše opasno za ostatak Evrope i zato sve hrvatsko treba sakriti ili izbrisati.
  Nemri i Vedi posle Velikog potopa.
  Kalendar Orion i šahovnica.
  Tanajske ploče 3vek.
  Velikaya Horvatiya 5vek.
  Ugovor sa papom Agatonom o pokrštavanju Hrvata 680g.
  Legenda o Čehu i Lehu i Mehu koja kaže da su Česi, Slovaci, Poljaci i Rusi nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske.
  Splitski evanđelistar 7vek.
  Višeslavova krstionica 8vek.
  Tomislav kralj Hrvatske 925g prve kraljevine Južnih Slovena.
  Osorski evanđelistar sa molitvom za kralja Zvonimira 11vek.
  Bašćanska ploča na glagoljici i hrvatskom jeziku 11vek.
  Novac Banovac 1235g kovanica sa Kunom.
  Prvii rečnik u Evropi od Fausta Vrančića 1595g.
  Prva gramatika od Bartola Kašića 1604g.

 • Treba šta više ratova i zla, šta više deliti narode, stvarati nove nacije i države i širiti mržnju, tako da na svetu bude tačno 666 država. Sada ima oko 213 država na svetu, a UN ih priznaje samo 195. Ima tu još puno posla, puno još ratova i cepanja i autokefisanja i deljenja i stvaranja novih nacija…
  Ženevska konvencija o ratovanju je najveći poraz ljudskog roda, zato jer su to dogovorena pravila ZA ratovanje. Zar ne bi trebalo doneti Konvenciju o neratovanju u kojoj će pisati da onog ko pokreće rat, svi ostali zajedno, odmah trebaju uništiti, tako da nikome ne padne na pamet da ga uopšte pokreće?
  Znate šta je ludilo za mase?
  Miroslav Filipović je bio bivši hrvatski fratar (Izbacili ga iz tog reda zbog ekstremizma), kojeg su antifašisti radi nevidjenih zločina u Jasenovcu nazvali “Fra Sotona” i zbog kojih je osuđen i obešen u Zagrebu 1946g a za svoje zločine je imao samo jedno objašnjenje, radi kojeg NIJE tražio ispovest i oprost greha: Srbi su vizantijsko smeće i izdaice svoje braće i vere pa njih treba ili opet pokrstiti i vratiti u veru koju su izdali ili im treba odrat kožu i tako ih očistiti od greha…a šta je navodno i radio! Zar nije bio u prvu?

 • “Sačuvaj nas Bože od kuge i Hrvata i od Srbina koji nam glumi brata i od muslimana koji bi nožem oko vrata i od Ruskog prevaranta i od Vizantijskog krivoslavlja za koje nas još lažu da valja i od mržnje koja sve razdvaja i kojoj nema kraja, nek nas samo ljubav spaja, do jaja”.
  “Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga u Jasenovcu ubiješ, on hoće u Oluji opet! Pa traži i treći put, da uzmeš u Žutoj kući nož i bolje da je tup, da mu vadiš organe jer svaki je skup! Ma i da mu kosti zdrobiš i baciš u more, on ti dođe na litije protiv Crne Gore! A i Makedonija je ušla u NATO, ma neko će ga sigurno ubit i za to. Takav se Srbin svima ogadio, sada je jasno, s njim je Pavelić najbolje radio”.

 • U knjizi rođenih u Gospiću piše: Imenom Nikolaj Tesla, rođen u Kraljevini Hrvatskoj i Slavonijii, vera Grčko-istočna, a nacionalnost se tada još nije pisala!
  Tesla je rekao da je HRVATSKA njegova domovina, a ne Srbija ili Austrougarska ili Amerika i ne bi se dizao protiv nje ni 41g ni 91g i svom Hrvatskom narodu je u Šibeniku izgradio prvu hidroelektranu u Evropi.
  Registar hrvatskih Branitelja ima preko 10.000 Srba i još oko 8.000 bilo u logistici, njima niko nije morao da beži u onim kolonama 95g!
  Akcija Labrador, u kojoj su sem Teslinog spomenika rušeni i spomenici na Jevrejskom groblju u Zagrebu, podmetnuta je bomba u zgradi Jevrejske zajednice u Zagrebu, samo da se sa tom diverzijom optuže “ustaše”.
  Kovanica hrvatskog evra ima Teslu preko šahovnice, ko najvećeg hrvatskog izumitelja, a pored njega piše velikim slovima da ti oči izbije, HRVATSKA! Tokom uvođenja evra Srpska banka se žalila Evropskoj banci i Komisiji, a oni im postavili samo jedno pitanje: Kako to mislite da Hrvati svojataju svog građanina iz svojih Smiljana? Pa vi ga ovde svojatate… i tu je bio kraj priče, od tada više ni reči iz Srbije, a Tesla je na hrvatskom evru! Posle toliko godina mržnje on je hrvatski izumitelj i brend i velikan, a Srbima zatvorili usta! A koliko će tek zarađivati od Teslinog imena, kad turisti na evru u svojim rukama vide da je on hrvatski izumitelj, da im je tu blizu obale u Smiljanu.

  • Mozak od Ajnštajna je i danas u tegli i izučava se, a Srbi spalili-kremirali Teslu samo da Hrvati ne naprave DNK analiza da se vidi ko je i šta je.
   Gde to piše da je Tesla Srbin? Pokažite jedan njegov dokument gde to piše, a sve dokumente su uzele srpske tajne službe iz njegove sobe u Njujorku, nakon šta je FBI uzelo njegove planove.
   Sve lične dokumente je dobio od Hrvatske, u Zagrebu, i rodnu listu, ličnu kartu, pasoš…gde je to sve? Zašto se to ne pokazuje po svim srpskim portalima, svaki dan? Zašto se to nije dalo Evropskoj Komisiji, da se spreči da Tesla bude na hrvatskom evru, a uzalud se kukalo tamo da ga Hrvati svojataju? Srbi ga svojataju samo zbog pravoslavlja, a uzele ga Hrvatima srpske tajne sližbe, tako da ga posle smrti kremirali uz Tamo daleko, spalili ga da se ne može napraviti DNK analiza. Tesla je po očevoj strani Hrvat, a po majčinoj Srbin. Sam je napisao da je njegov deda u vojsci prešao na pravoslavlje, zbog žene Srpkinje i to dok je bio u vojsci, zato je i njegov otac bio prvo vojni pop…
   Gde je to Tesla napisao ili rekao da je neko njegov ubijen u Jasenovcu, četnici su to rekli, on nikada!
   Svojim Hrvatima je u Šibeniku izgradio prvu hidroelektranu i doneo u tom gradu prvu javnu rasvetu u Evropi.
   Hrvatska je svetu dala Teslu, on je hrvatski izumitelj i velikan iz Smiljana, koje god nacionalnosti i vere i boje kože bio i.

 • Gledajte kako su Srbi 95g postavili Hrvate za uzor svima napadnutima: UKRAJINSKI VELEPOSLANIK U HRVATSKOJ: Hrvati su nam primjer i uzor kako se junački brani svoja zemlja.
  UKRAJINSKI NOVINAR ZA VEČERNJI ‘Vi Hrvati za Ukrajince ste primjer borbe, vi nas inspirirate. Dovoljno je vidjeti vašu zastavu neovisne Hrvatske’.

  Digneš vojsku i pošalješ je u zemlju pored svoje, da tamo sustavno razara i ubija i proteruje, da bi odvojila i sebi pripojila svu ili deo te zemlje. To je definicija fašizma! Hitler je to radio, Milošević, sada Putin… Mogu ja ljudi moji oprostiti bratu svom ako mi ukrade jednu njivu, ajde neka ga vrag nosi. Ali, ako mi brat, prvo proda veru za večeru, a onda ga ta vera, posle 500g robovanja, nahuška da mi pokuša ukrasti skoro sve šta imam, a posebno parcelu na more, e onda bi ga zaklao ko svinju i.

  Etiketu genocidnog naroda, koju je Milošević stavio Srbima 90ih neć moći maknuti niko, ma nikakve srpake laži, ni izokretanje istine i optuživanje drugih. Ta će etuketa ostati dokle god srpski narod postoji. Ali, pošto se ovoliko laže za taj genocid i za Oluju, za koju postoje i presude i dokazi i snimke i o kojoj sve znamo, postavlja se jedno logično pitanje: Koliko li se onda laže za Jasenovac o kojem znamo samo ono šta govore četnici i SPC i komunisti pre njih?

  Srpska vojska je jedina vojska u ljudskoj istoriji koja je u Prvom ratu, nakon šta je Srbiji objavljen rat od Austrougarske radi Gavrilovog atentata u Sarajevu, pobegla iz svoje zemlje i to sve do grčkog Krfa. Tamo se čak neverovatnih 3g kukavički skrivala i kukala, a posle se vratila u svoju zemlju sa Saveznicima. A glavni saveznik i francuski premijer George Clemencleau je izjavio posle rata: “Srbi su se dovukli na repovima naših konja, oni su strvinari savezničkih pobeda”.

 • Sve je isto u Ukrajinu ko i kod nas 90ih, ista mitomanija, ista pravoslavna satanistička bolest samoveličanja, a Putina direktno podržava Patrijarh Kiril koji daje odrešenje greha svim ruskim vojnicima koji umru za Putina i Rusiju. Ko i srpski popovi 91g o Srbima od Adama i Eve, o Nebeskoj gore i Velikoj Srbiji dole, o vekovnom srpskom moru…
  Pravoslavlje je to satanističko zlo koje treba pobediti, izbrisati!
  Zar nije bolje i WW3 nego da se sedi i gleda kako se tolika fašistička Rusija širi i ubija Ukrajince da im otme celo more i zemlje koliko može?
  Zar nije bolesno kako Srbi podržavaju Putina sada, isto ko i Slobu 90ih? Nadam se samo da će, na kraju, Putin isto biti pokopan u bašti ko neko kuče, onako ko i Sloba.
  Celo ukrajinsko more i obala su pripojeni fašističkoj Rusiji i treba to sad maestralno osloboditi, a Hrvati su pokazali kako! Naoružaš se u balansu sa neprijateljem i digneš duplo više vojnika od njega i čistiš svoju zemlju sve redom, i neprijateljsku vojsku i civile koji je podržavaju i.
  P.S. Hrvati nisu ispalili niti jedan metak na Srbiju 90ih, samo su oslobađali svoju zemlju, a kojeg vraga sada Ukrajinci gađaju Rusiju namesto da rade što i Hrvati?

  E moj Putko, polako, stani malo, ma kakvo nuklearno oružje?!
  A kakva su sila bili Ameri u Hirošimi i Nagasaki i to samo zato jer tada niko nije imao nuklerano oružje. A danas ti imaš problem, to da ga imaju sve moćnije države na svetu pa ako ti ispališ jednu, svi oni će sve svoje na tebe i rešena stvar, idemo iz početka, samo bez satanističkog pravoslavlja i mitomanije?

 • Balkan je mesto gde se ukorenilo šizmatičko Vizantijsko i harlotsko, satanističko pravoslavno zlo, nakon šta su ga Osmanlije očistile iz Vizantije i pretvorile je u Tursku. Zato je to mesto pokretanja svega zla, Svetskih ratova i genocida, jer to je i razlog odvajanja i postojanja pravoslavlja i autokefisanja, da služi sotoni, da huška i truje i obmanjuje, kako to i radi i dan danas još od 1219g…
  B92.net Gde je Balkan? Slovenci kažu dole, Hrvati kažu Beograd, Srbi kažu Kosovo, a svi ostali…
  https://www.b92.net/o/zivot/komentari?nav_id=2197374

 • Srednjevekovna Crvena Hrvatska.
  CRNA GORA: Zaljev hrvatskih svetaca.
  Duklja je pre Nemanjića bila katolička.
  Hrvatska Bokeljska mornarica 809 godine.
  Sjećanje na nekadašnji hrvatski i katolički Bar, u povijesnoj literaturi nazivan gradom Hrvatskih Pompeja.

 • Nakon šta su čuli da će se desiti Oluja, Šešelj sa generalima JNA počeo da se idiotski ruga Hrvatima, kako oni nisu sposobni za nikakvu vojnu akciju, ne da će im to biti Oluja, već samo ‘vetrić iz gu*ice’ u narodu poznat ko puvanac ili spuvanac. A pošto znamo kako ih je na kraju oduvao, čudno da nikada niti jedan srpski medij o tome nije pisao, a eto i ‘vekovno srpsko more’ je zaboravljeno od 95g i o njemu se ćuti?

  Koliko vas uopšte zna ono najbitinije od svega, a šta se u Srbiji niti ne sme govoriti, to je da su hrvatski komunisti predvođeni Ivicom Račanom govorili da Hrvatska ide u mirnu i Ustavnu i demokratsku i referendumsku odluku o razilaženju od Jugoslavije, da će zato mirno predati oružje i da neće ratovati, tako da su još 23.5.1990g obmanuli Hrvate i kompletno RAZORUŽALI hrvatsku teritorijalnu odbranu i svo oružje predali JNA. Onda je ‘Balvan revolucija’ i napadi na nenaoružane idiotske Hrvate krenula odmah 17.8.1990g… na kraju agresorski četnički gubitnici kukaju da su Hrvati pokrenuli rat…
  Razoružanje Teritorijalne obrane SR Hrvatske 23.5.1990-wikipedia
  Oduzeto sve oružje Teritorijalne obrane Hrvatske-youtube

  Oluja je bila maestralna vojna akcija, po konačnoj presudi Haškog suda dobro osmišljena i brzo provedena, sa minimalnim brojem žrtava… Izučava se na brojnim vojnim učilištima i primer je sada Ukrajincima i biti će primer i u buduće svima napadnutima, svima koji se brane…
  Dok pobednik slavi, gubitnik može dostojanstveno da ćuti ili kukavički da kuka! Zato vam Nemci ćute i ne kukaju dok se radi parada u Moskvi na Dan pobede, a Srbi će Hrvate uveseljavati svojim kukanjem dokle god postoje.

  Zašto se u Srbiji ne sme govoriti o tome koliko su srpskih aviona srušili Hrvati u ratu 90ih, a niti da se oda počast tim poginulim pilotima? Hrvatskih pilota se svi ponosno sećaju i svake godine im odaju poštovanje, a srpski su zaboravljeni? Hrvati kažu da su u RH i u BH srušili oko 40 srpskih aviona, a Srbi njima 6 i niko u Srbiji da to potvrdi ili demantuje? Isto ko i to da su u Oluji hrvatski Migovi radili čuda i zato danas imaju čudo koje se zove Krila Oluje, a srpski avioni nisu mogli ni da lete jer su oni imali ruski S300. A na početku rata nisu imali baš nikakav PVO pa im dva srpska aviona bombardovala Banske dvore usred Zagreba da ubiju Tuđmana, a oni mogli samo da ih gledaju…
  KRILA OLUJE / WINGS OF STORM display team – official video-youtube

  • Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u svojoj povelji piše:
   …Ko god započinje rat zna da svaki rat neizbežno izaziva stradanje civila i da su civilne žrtve često brojnije od vojnih. Prema tome, onaj ko započinje rat unapred zna da će njegovo stanovništvo stradati, ali se svejedno odlučuje za rat radi ostvarenja nekih političkih ciljeva. A neuspeh u ostvarivanju tih ciljeva, gubitak rata i stradanje agresorovog civilnog stanovništva nisu nikada u istoriji bili definisani kao zločin suprotne strane…
   Nemoguće je da Srbija ne zna da ‘Oluja’ i ‘Bljesak’ predstavljaju, sa stanovišta međunarodnog prava, legitimne vojne operacije radi oslobađanja državne teritorije zaposednute od strane neke druge države uz pomoć pobunjenog lokalnog stanovništva. Celokupna međunarodna zajednica smatra te operacije legitimnim i u skladu s međunarodnim pravom, pa zato Srbija svojim nepriznavanjem tih operacija stavlja samu sebe s one strane međunarodnog prava….

  • Ante Gotovina je ovako objasnio zašto je Vukovar zaista zaslužio da se zove Grad heroja: “Mi smo bili razoruženi pre rata i oružje je bilo predano JNA, a kad je napadnut Vukovar imali smo 6 bataljuna slabo naoružane vojske ali kad je pao, posle 3 meseca odbrane namesto tri dana kako je bio plan JNA i četnika, imali smo ih čak 52! Vukovar nam je junački dao potrebno vreme da dignemo i posložimo vojsku i da je naoružamo zauzimanjem jugo-vojarni. Da je pao za tri dana ko zna kako bi se završilo jer možda ne bi stigli napravit ništa…”.

   • Znate li šta je to DESRBIZATOR ili Srboistrebljivač?
    To je bila reklama na francuskoj televiziji Kanal+ tokom bombatdovanja Srbije, o spreju nazvanom Desrbizator koji uništava gamad!

  • Josip Broz Tito umire u Ljubljani 4.5.1980g.
   Memorandum SANU i najava zla Velike Srbije 24.9.1986g!
   Oduzimanjem autonomije jugopokrajinama Kosovu i Vojvodini 1989g!
   Hrvatska se pre referenduma mirno RAZORUŽAVA 23.5.1990g.
   Balvan revolucija u Kninu počinje 17.8.1990g!
   Referendum o samoopredeljenju u Sloveniji 23.12.1990g.
   Referendum se u RH održava 19.5.1991g.
   Rat u Sloveniji počinje napadom JNA 27.6.1991g.
   Napad na Vukovar počinje 15.9.1991g a razoren 18.11.1991g!
   Srpski masovni zločini na Ovčari 20-21.11.1991g i dok se Vukovar branio čak 3 meseca, namesto da padne u 3dana, Hrvati su zauzli čak 36 magacina JNA. ‘Akcija Bilogora’ one najveće 27.9.1991g.
   Rat u BiH počinje napadom JNA na hrvatsko selo Ravno 1.10.1991g!
   Akcija Malsenica za spajanje tu odvojene Hrvatske 22-27.1.1993g!
   Akcija Bljesak reže liniju Virovitica-Karlovac 1-3.5.1995g!
   Srpski genocid u Srebrenici 13-19.7.1995g!
   Akcija Oluja za konačno oslobođenje 4-7.8.1995g!
   Potpisivanje predaja Srpske vojske Hrvatima u Glini 8.8.1995g!
   Dejtonski sporazum za mir i u BiH 14.12.1995g!
   Sporazum o Mirnoj reintegraciji Istočne Slavonije potpisan 15.6.1996g (Radi akcije Grom), a završava 15.1.1998g!
   NATO bombardovanje Srbije za kraj rata na Kosovu 24.3-1.6.1999g!
   Drugi Memorandum SANU 20.3. 2011g!

 • 1. MIT! Veliki potop je uništio skoro sav život na Zemlji pre 12-15.000g i svaki narod je morao od nekuda doći, od preživelih i posle sa seobama naroda, treba da ima legendu o tome! Ako je nema, nije autohtoni narod već se kasnije odvojio od drugog/ih naroda. A jedini od Južnih Slovena koji imaju takvu legendu (Če Leh i Meh) su HRVATI.
  2. SIMBOL! Narod mora imati svoje autohtone simbole, a Šahovnica (Sa kalendara Orion starig 5000g) i Hrvatski Pleter (Višeslavova krstionica 8vek) su jedini autohtoni na ovim prostorima. 4C i Dvoglavi orao su simboli Cezara i Istočnog Rimskog carstva.
  3. ARHEOLOGIJA! Dokazano, najstariji razvijen narod u ovom delu Evrope su narod Histri (1200g p.n.e.) u današnjoj Istri, a kojoj je neko maknuo to H da se ne vežu sa HRVATIMA.
  4. VERA! Sloveni su u 7-8 veku iz poganskog višebožja (Perun) uzeli tada jedino papino Hrišćanstvo, a onda ih razdvojio raskol Crkve u 11veku. HRVATI nisu izdali Papu jer oni koji jesu su završili u 500g ropstva, sa kojem je došla i mržnja.
  5. JEZIK! Poljak Stanislaw Hozjusz 1559g piš da je hrvatski jezik majka svih slovenskih jezika (madre lingua), a Faust Vrančić 36g posle piše prvi hrvatski i evropski riječnik.
  6. IME! Najčešće našr prezime među Slovenskim narodima je HORVAT i svi o tome ćute!
  7. GENI! Evropska analiza gena 2009-2013g na 82 instituta po uzorku krvi građana je pokazala, da taj najstariji Južnoslovenski (Dinarski gen) najviše u Evropi uimaju, zamislite vi to, HRVATI.

 • Vatikan je zapravo najveći hrvatski neprijatelj ali i razlog zašto Hrvati nikada u istoriji nisu nikoga napali i nikada nisu bili pokoreni! Vatikan je uništio Hrvate još 680g kad je sa njima potpisao ugovor da ne ratuju i napadaju druge, a da će Bog da ih čuva i molitva Vatikana i da ih zato niko nikada neće poraziti. To je jedini takav ugovor u istoriji, zato jer je Vatikan tako od najvećih ratnika u Evropi u to vreme, koji su pregazili i izbrisali Avare i sve osvajače, taj Vatikan napravio seljake i sluge i svoje, Vatikanske pse… ‘Bizantinski car Konstantin Porfirogenet, koji je bio suvremenik hrvatskog kralja Tomislava u svome djelu „De administrando imperio“ piše: „Hrvati poslije krštenja postaviše vlastoručni ugovor te se tvrdom i nepokolebljivom vjerom zakleše sv. Petru(Papi) da nikada neće provaljivati u tuđe zemlje niti ondje ratovati, već da će radije živjeti u miru sa svima koji to budu htjeli. A od pape su za to dobili molitvu (obećanje) da će se za njih boriti i na pomoć im biti Bog Hrvata, kadgod drugi narodi provale u hrvatsku zemlju i ratom ih uznemire, a Petar, učenik Kristov, obdarit će ih pobjedom.’…
  Dnevno.hr ZAKLETVA HRVATA: NE ZABORAVIMO Obećanje pape Agatona Hrvatima koje se ostvarilo!

  • Svima je jasno da su Međugorje i Stepinac pobedili i komuniste i Tita i svu silu Partije i UDBE i četnika i SPC i njenu šizmatičku istinsku mržnuu. A šta im može sada medijska propaganda koja se od srpskog genocida i hrvatske Oluje svodi samo na besramno i neviđeno u svetu laganje i glumljenje žrtve?

   • Stepinac nije samo hrvatski mučenik i blaženik i svetac, koji je u vreme nacističkog genocida spasao oko 25.000 Jevreja (Spomen ploča u Jerusalemu) i 10.000 srpske dece (Kažu malo je mogao je više, a posle našli dnevnik da ih spasala neka Diana), nego je i najveći heroj u hrvatskoj istoriji. Zato jer nije ni po cenu života odvojio (autokefisao) Hrvatsku Crkvu od Vatikana i Pape, kako su Tito i komonisti tražili da bi ih posle sa četnicima i SPC pregazili i izbrisali, na čemu se radi već preko 1000g ovde na liniji raskola Hrišćanske Crkve i prodora Islama. Ali nisu ga uspeli slomiti, nego ga iz nebitnog anonimca pretvoriti u mučenika i sveca i heroja, a šta im je sada dupla muka i jad i još veća mržnja…
    Srbi imaju glavnog sveca vizantijskog huškača i delitelja Savu koji ih odvojio od braće i Pape, a Hrvati imaju sveca koji je i život dao samo da to ne uradi! A to nam sve govori pa i to zašto ga toliko ludački mrze i to je izvor sve mržnje, jedni prodali veru a drugi neće ni po ceni života.

    • Za sve je kriv onaj vizantijski sluga i prvi huškač i trovač i delitelj sveti-prokleti Sava. Koji je, kad se Crkva cepala, obmanjivao Srbe da se odvoje i izdaju svoju braću katolike i Papu, da prodaju veru za večeru i obrnu se Vizantiji i pravoslavlju i 500-godišnjem ropstvu! Nikada neću zaboraviti kad je Patrijarh Pavle (Koji je 91g onako slao popove po RH i BiH da ispiru mozak Srbima i huškaju ih na rat i genocid za Veliku i Nebesku Srbiju), rekao isprerd Savinog hrama za srpsku TV, kako je sveti Sava bio taj koji je u vreme kad se Crkva delila vodio Srbe ‘na pravi put’, i zato je on sada kako reče’ ‘Temelj SPC’. Tako je i on priznao kakvo je huškačko zlo bio taj Sava! Zašto se o tome otvoreno ne govori, kako je to on odveo Srbe od Šizmi do bitke na Kosovo polje i 500g ropstva i onda u toliko mitova i legendi i laži i obmana i pokretanja ratova i genocida.
     Srpska slava se prvi put pojavljuje u 13veku, čak se pretpostavlja da je pokrenuo sveti Sava nakon šta je sa Vizantijom 1219g konačno odvojio Srbe od pape i braće Hrvata i popravoslavili ih. Izmislio je slavu za prežderavanje i pijenčevanje da tako udovolji Srbe koji su prodali veru za večeru Vizantiji i sotoni, mada je Vizantija posle dala još veće zadovoljstvo, Srpsko carstvo i Srbiju na tri mora ali je posle brzo došla i Božja kazna i Vizantiji i Srbima.

    • Sepinac 1941 šalje poruku katoličkim svećenicima u kojoj piše:
     …Kada dođu k vama osobe židovske ili pravoslavne vjeroispovijesti, koje se nalaze u smrtnoj opasnosti, pa zažele konvertirati na katolicizam, primite ih, da spasite ljudske živote. Ne zahtijevajte od njih nikakvo specijalno vjersko znanje, jer pravoslavni su kršćani kao i mi, a židovska je vjera ona, iz koje kršćanstvo vuče svoje korijene. Uloga je i zadaća kršćana u prvom redu spasiti ljude. Kada prođe ovo vrijeme ludila i divljaštva, ostat će u našoj Crkvi oni, koji budu konvertirali zbog uvjerenja, dok će se ostali, kada opasnost prijeđe, vratiti u svoje…
     Pokatoličavanje se radilo u celoj Evropi, da se ljude tako pokuša spasit od smrti, a SPC sa svojim četnicima to pokušava okrenut na mržnju! Tu je bar sve jasno, da je Stepinac zločinac ili ustaški ili nacistički saradnik, završio bi i on onako ko i čiča Draža, raskomadan i pobacan, tako da ni groba nema!

     • Tokom WW2 se po celoj Evropi krstilo ljude da ih tako pokušaju spasiti sa katoličkim dokumentima pa i sa lažnim, a oni bi se posle rata vratili u svoju veru! Ali eto i danas SPC sa četnicima to “pokatoličavanje” ponavi Srbima 1000 puta da i ispadne mržnja i zlo…
      Ista je stvar i sa logorima za decu, a zna se da se u logorima radilo i umiralo od mukotrpnog rada i gladi. Zato su decu, kako ima i slika o tome, stavili u Domove za decu koje je vodio Crveni križ sa Crkvom, a koja su bila u Jastrebarsko, dalje od logora Jasenovac! Nacisti su po celoj Evropi ubijali decu odmah sa roditeljima ili posle u gas komorama, a jedino su ustaše spasile decu, ma i u Srbiji su ih sve pobili, svu decu Roma i Jevreja su pobili četnici pa i velik broj i srpsku! Ustaše jedini spase decu i hrene ih zajedno sa Crkvom i zato ih uspeva Stepinac spasit jer na kraju bolesnik Paveloć pukne i kaže da onom ko mu negira državu treba i seme izbrisat i naredi da se deca pobiju iz tih domova i pobiju ih 50%, a ostale izvuče Stepinac sa časnim i medicinskim sestrama i sa onom Dijanom. Ali SPC opet 1000 puta ponovi Srbima “logore za decu” i širi mržnju…

 • Prva zastava u srpskoj istoriji je bila dvobojka sa plavo cevenom bojom, bez ikakvog grba! A simbol je Serva, rimskih robova, koje su Iliri-Sloveni-Horvati prihvatili posle pada Rima, a znači da ti robovi imaju svoj komad crvene zemlje pod vedrim plavim nebom.
  Vizantija 1219g autokefiše SPC od pape i braće katolika i daje Srbima dvoglavog orla i 4c i ćirilicu ko glavno pismo i posle im daje Srpsko carstvo na TRI MORA i u njemu najgori i najbrutalniji Zakon u istoriji da joj budu poslušni… e tako se prodaje vera za večeru.

  Nemački arheolozi su 2015g našli jedan rimski mač, a pored njega kramp (pijuk), na tom krampu je pisalo SERVE. Nemci zato staviše senzacionalan naslov, o kojem i danas ćuti cela Srbija: NAŠLI SMO SRBE SA RIMLJANIMA U NEMAČKOJ! To samo potvrđuje da reč srbi dolazi od reči sluge – servantes, serve, serbe, serbus, sorabi, srbi…Rimski mač goni robove Serve sa krampom na mukotrpan rad…jer to su robovi Rimskog carstva, koje su Iliri(Hrvati) primili i prihvatili ko svoje i na svoje zlo, a koje je posle Vizantija iskoristila protiv njih. Hrvate sa tim imenom i tom istorijom je lako odvojila i popravoslavila i stvorila novi pravoslavni narod, Srbe. Osmanlije isto tako uradiše sa Bošnjacima…ali svi znamo i analiza gena nam to potvrđuje, da su svi Južni Sloveni zapravo Hrvati.

  • U Dubrovniku su tokom obnove Crkve 2010g nađene freske i temlj Crkve iz 5veka ali i zapis dubrovačkih špijuna-izvidnice, koji su gledali bitku na Kosovom polju i o njoj izvestili vlasti grada Dubrovnika. O tom pronalasku je prvo tri dana izveštavao HRT u svim vestim i onda prestao, nikad više nije niko o tome govorio!? Prema tim zapisima špijuna Dubrovačke republike, a koja je u to vreme bila neutralna i nije imala razloga da laže, na Kosovom polju NIJE BILO BITKE! Došlo je oko 80-90.000 Srba i oko 100-110.000 Turaka i u pregovorima je dogovoreno da se ne ratuje, da ne bi izginuli toliki ljudi, a da Srbija pristane na plaćanje harača i slobodan prolazak Turske vojske za Hrvatsku i Mađarsku. Potpisao se i ugovor o tome, a pred kojeg su se Srbi i razoružali. Zatim je jedan srpski vojnik (Obilić), da spreči takvo srpsko ropstvo i poniženje, na koje se pristaje sa tim ugovorom, sam izvršio atentat nad sultanom Muratom. Zatim su Turci poludeli i napravili čisti MASAKR nad napola razoružanim Srbima! Zapisi govore i o tome da je u bitku otišlo 57 srpskih-hrišćanskih vojskovođa, a da se vratilo samo njih 8-9 i to gotovo bez vojske, da je to najveća tragedija srpskog-hrišćanskog naroda u Evropi… Srbima je danas atentator Obilić heroj, isto ko i još jedan atentator Gavrilo. Interesantno da se više o tom nađenom zapisu ne govori, nego se pokušava izmeniti istorija na internetu i do srpske pobede.

  • Serbus ili Servus je stari pozdrav, nekada dobro poznat na ovim prostorima, a koji je sada skoro srkoz nestao. Dolazi od latinske reči serve-robovi, a i Germani su ga koristili. Nastao je posle Rimskog carstva, gde su robovi kada bi se sreli pogledali jedan drugoga i pitali ‘serve’ u smislu da li si i ti rob-sluga, a ovaj drugi bi odgovorio ‘servre’ ako jeste. Tako sa vremenom se to pretvorilo u pozdrav serv/bus, a zato taj pozdrav značio i ‘biti na usluzi’. Srbi su i nazvani po toj reči serve jer su se posle pada Rimskog Carstva robovi naselili na plodno tlo oko Dunava pa je i narod uzeo njihov naziv. Srbi zato i nemaju legendu da su od nekuda došli…
   Pervan – serbus Zagreb-Youtube
   https://www.youtube.com/watch?v=2LeeNgu4Vu8

 • Porazom na Kosovu polju 1389g Srbi su izgubili svoju državnost i postali turski vazali, a Turci su se svojom okrutnošću i silom okomili na srpsku društvenu elitu, na mlade Srbe Đojlene po muškim haremima u Beogardu, na srpski Hrišćanski narod koji je bio izložen nasilju, ponižavanju i istrebljivanju. Taj i takav način turske vladavine prema Srbima, kao stanovnicima drugog reda, ostavio je posledice na mentalitet, način razmišljanja i delovanja srpskog vođstva i naroda. Da bi opstali, morali su se služiti sa raznim izmišljotinama i smicalicama i mitovima i krivotvorenjem činjenica, lukavstvom, podvalama i lažima i obmanama, a koje su sa vremenom postale srpska tradicija.
  Dobrica Ćosić (Otac srpske nacije) kaže da je temelj srpskog identiteta laž, a temeljno Biblijsko učenje kaže da je sotona “otac svih laži“, a Isus kaže: Ja sam, put, istina i život…
  Deobe: Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno…
  Izjave: Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž.
  -U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.
  -Laž je u samom biću svakog Srbina.
  -Laž je srpski državni interes!

  • Znate li koliko ludosti piše u prvoj rečenici hrvatskog ustava?
   …Izražavajući tisućljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskoga naroda, potvrđenu slijedom ukupnoga povijesnoga zbivanja u različitim državnim oblicima te održanjem i razvitkom državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se očitovalo:
   – u stvaranju hrvatskih kneževina u VII. stoljeću;
   – u srednjovjekovnoj samostalnoj državi Hrvatskoj utemeljenoj u IX. stoljeću;
   – u Kraljevstvu Hrvata uspostavljenome u X. stoljeću;
   – u održanju hrvatskoga državnog subjektiviteta u hrvatsko-ugarskoj personalnoj uniji;…

 • Evo razloga zašto su izmišljeni Srbi-katolici u Dubrovniku:
  STROGI ZAKONI: JESTE LI ZNALI? Dubrovačka Republika pravoslavcima i muslimanima zabranjivala je noćenje unutar zidina i podizanje bogomolja.
  https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/jeste-li-znali-dubrovacka-republika-pravoslavcima-i-muslimanima-zabranjivala-je-nocenje-unutar-zidina-i-podizanje-bogomolja-992689/
  Sećate li se kako je neko maestralno izigrao bolesne srpske mitomane sa objavom ‘srpske freske u Dubrovniku’, koju su Hrvati 10g krečili i nisu uspeli da je okreče? Fenomenalan potez, jer ne da je srpska freska (Takva je i u Vatikanu, zato jer se tada crtala isto u obe Crkve), nego su saznali i to da je u vreme kad se crtala Uroš sa Srbima, po nalogu Vizantije, napadao i pokušao da osvoji Dubrovnik, da ga otme Hrvatima, a ne da su njemu živeli Srbi! Nije uspeo ni on, ni niko posle njega, a ni Milošević 90ih! Svaka čast za priču oko te freske, a koju mogu da vidi svi turisti koji dođu u Dubrovnik…
  ISTORIJSKE ČINJENICE OTKRIVAJU ISTINU! Franjevci bežali od srpskog kralja Uroša pa premestili manastir i fresku.
  Čiji je Dubrovnik dokazuje i arapski putopisac Muhamed Al-Idrisi u Tabula Rogeriana još 1154g(Gde je i prva karta na svetu) u knjizi Kitab Rujaru u kojoj se pominje Hrvatska(ne i Srbija) a gde je napisao: Dubrovnik je najjužniji grad zemlje Hrvatske i Dalmacije…
  Dokazi u Dubrovniku su i nađene knjige hrvatskog pisaca Marka Marulića iz 16veka: Slobodnadalmacija.hr U Dubrovniku otkriveno oko 60 inkunabula i knjiga iz 16. stoljeća koje su nekoć pripadale Marku Maruliću.

 • Tomson uvek na svim koncertima nosi oko vrata srpski krst i očila:
  Dnevnohr SKRIVENO ZNAČENJE! Ovaj medaljon je poseban, Thompson ga nosi na svakom nastupu: Evo što znače kratice na njemu.
  @
  Taj je medaljon posvećenim italijanskom svecu Svetom Benediktu iz 5 veka po kojem su stvoreni fratri Benediktinci. Krst i očila na njemu su dokaz da to nisu srpski simboli jer te simbole, 4c i dvoglavog orla, Srbi su preuzeli sa pravoslavljem iz Vizantije. Jedini južnoslovenski narod koji ima izvorno svoje simbole i dan danas su Hrvati sa Kunom koja je na 1 evro i šahovnicom, a koja je nastala od najstarijeg indoevropskog kalendara Orion iz Vučedolske kulture starog preko 5000g.
  @
  Carstva su se kroz istoriju stvarala brutalno i sa osvajanjem, sa silom i mačem i krvlju, sa ubijanjem i progonom ili porobljavanjem. Srbi su jedini narod u istoriji koje je svoje Srpsko carstvo dobio diplomatski, od Vizantije, preko celog Balkana, i to samo zato jer su toj Vizantiji sa Savom prodali veru za večeru 1219g kad je Vizantija od pape i braće Hrvata odvojila Srbe i autokefisala SPC. Srbi su se samo popravoslavili i nisu morali ništa da osvajaju silom, a iako je to carstvo trajalo samo 25g i Vizantija mu preko cara nametnula najbrutalniji zakon u Dušanovom zakoniku, to je ipak jedinstven slučaj u Istoriji, a o kojem se ne piše i ne govori. Druga je stvar to kako ih je Bog kaznio, Vizantiju dao Turcima i Srbe u 500g ropstva, posle kojeg se nisu obratili nego postali još gori.

 • STRAH I TREPET OD BALTIKA DO JADRANA! – Uz hrvatsko su se ime vezali pojmovi straha i slave, a uspomena na njih živi i danas u švedskoj usmenoj predaji. Šveđani su se jako bojali, kako su ih sami nazivali, “Krabata”. Švedski vojnici koji su preživjeli rat opisivali su Hrvate kao vojsku koja se nije ni čula niti vidjela. Prema švedskim predajama, hrvatski konjanici su dolazili uvijek s maglom, i nijedan neprijatelj koji bi im se našao na putu, ne bi preživio”. – Turski filozof Kjafija u svojoj knjizi “Nizam ul Alem” (“Uredba svijeta”) piše o Hrvatima kao idealnim ratnicima i junacima koji preziru kukavice, te savjetuje svojim Turcima da se od Hrvata nauče ratnom umijeću ukoliko žele pobjeđivati. Turci su pored hrabrosti osobito cijenili i hrvatski viteški duh, koji nikada neće povrijediti nenaoružanog ili zarobljenog neprijatelja, a dano obećanje će uvijek ispuniti…
  Nije hrvatsko ratništvo hvalio samo Napoleon… Ruska carica Katarina II. Velika: “…6000 Hrvata je dovoljno za osvajanje Pariza”.
  TRIDESETOGODIŠNJI RAT: OTKRIVAMO SRPSKU LAŽ da na katedrali u Magdeburgu (Njemačka) piše anti-hrvatski natpis.

 • ANTUNTUN

  U desetom selu živi Antuntun,
  u njega je malko neobičan um.

  On posao svaki, na svoj način radi:
  Jaja za leženje, on u vrtu sadi.

  Kad se jako smrači, on mrak grabi loncem.
  Razlupano jaje, on zašiva koncem.

  Da l’ je jelo slano, on to uhom sluša.
  A ribu da pjeva, naučiti kuša.

  Na livadu tjera, bicikl da pase.
  Da mu miše lovi, on zatvori prase.

  Guske sijenom hrani, snijegom soli ovce.
  A nasadi kvočku, da mu leže novce.

  Kad kroz žito ide, on sjeda u čun.
  Sasvim na svoj način živi Antuntun!

 • HIMNA SLOBODI

  O lijepa, o draga,
  o slatka slobodo,
  dar u kom sva blaga,
  višnji nam Bog je d’o.
  Uzroče istini,
  od naše sve slave,
  uresu jedini,
  od ove Dubrave!
  Sva srebra, sva zlata,
  SVI LJUDSKI ŽIVOTI,
  ne mogu bit plata,
  tvoj čistoj ljepoti!
  U jedinstvu, u ljubavi,
  neka draži dan izlazi,
  ovdi našim skladnim glasi’,
  SLOBODA SE DRAGA SLAVI!

 • E moj narode!

  Od vremena još od Krista, nova lica, scena ista,
  vražje sile se trude, da nas ne bude.
  Antikristi i masoni, komunisti ovi, oni,
  šire sotonske fraze, da nas poraze.
  E, moj narode, e, moj narode!

  A mi gluhi, nijemi, slijepi,
  svatko u svom mraku strepi.
  Narod biran od Boga, guši nesloga.
  Iz povijesti naše slavne, a i ove ne baš davne.
  Sve smo što nam je vrijedno, stekli zajedno.
  E, moj narode, e, moj narode!

  “Uzmimo u ruke sudbinu i sreću,
  Ni ja više tako nemogu ni neću!
  Uzmimo u ruke sudbinu i sreću!
  E, moj narode, e, moj narode!”

  Generacije junaka, i pobjednička vojska jaka,
  još se brine i gine, zbog Domovine.
  S nebeskih tih visina, daj nam Bože opet sina,
  da nas vodi iz bijede, sve do pobjede…
  E, moj narode!

 • Dan Hrvata

  Volimo te Franjo ti hrvatski rode.
  Ti svoj narod vodiš do slobode.
  Prošao si muke za svoje hrvate.
  Samo takav budi naš rođeni brate.

  Tridesetog svibnja naš je dan.
  Proslavimo u veselju naš rođendan.
  Nek se pjeva, nek se ori.
  Nek svi znaju da Hrvatska postoji.

  Oj Hrvatsko domovino mila.
  Vrati nama iz tuđine sina.
  Nek se vrati dragom rodu svome.
  Rodu svome, rodu hrvatskome.

  Crven, bijeli, plavi, naš je barjak dragi.
  Nek se vječno vije naše sretne Kroacije.

 • OD STOLJEĆA SEDMOG!

  Mislili su neki, već nas neće biti.
  Ni veselje svoje nisu znali kriti
  Raselit nas triba da nas manje ima,
  Nisu tu ni bili tad će reći svima.
  Nek tuđinu grizu, roda znati neće
  Bez jezika narod nema više sreće
  Djeca roda povist neće znati
  Potom svoj na svome neće bit Hrvati

  “Tko na tvrdoj stini svoju povist piše,
  Tom ne može nitko prošlost da izbriše,
  Varaju se i ne misle tako
  Što se krvlju brani, ne pušta se lako.
  Tko na tvrdoj stini svoju povist piše,
  Tom ne može nitko prošlost da izbriše,
  Mi smo tu odavna svi moraju znati
  To je naša zemlja, tu žive Hrvati”

  Kroz vrimena gruba i kroz ljute boje
  Branili smo časno mi ognjišće svoje
  Čuvaše nam pređi ovu rodnu grudu
  Nisu zbog slobode ginuli zaludu
  Al’ sad evo opet nova zora rudi,
  Oslih dugih lita Hrvatska se budi,
  Tu na našoj zemlji naš se barjak vije,
  Crven bijeli plavi, više se ne krije.

  Na kamenu tvrdom o tom slova pišu,
  “Od stoljeća sedmog tu Hrvati dišu”.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.