Za danas najavljena dva sastanka o izboru predsjednika i dopredsjednika FBiH

U okviru procesa uspostave izvršne vlasti u Federaciji BiH za danas su u Sarajevu najavljena dva sastanka u vezi izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

Jedan od tri člana rukovodstva Federacije BiH Refik Lendo je u pismu svojim kolegama Lidiji Bradari i Igoru Stojanoviću uputio prijedlog za održavanjem njihovog zajedničkog sastanka danas u 10 sati.

Rukovodstvo Zastupničkog doma Parlamenta FBiH se usuglasilo da će pozvati kandidate za predsjednika i dopredsjednike Federacije BiH na radni sastanak u petak u 11 sati kako bi utvrdili sve relevantne činjenice vezane za postupak izbora kandidata, odnosno za postupak izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

Članovi rukovodstva Federacije BiH Lidija Bradara, Refik Lendo i Igor Stojanović dosad se nisu niti jednom sastali, pa tako još nije odlučeno tko je predsjednik, a tko su potpredsjednici Federacije BiH.

Izborni zakon BiH propisuje proceduru po kojoj tri kandidata odlučuju između sebe koji od njih će obavljati dužnost predsjednika. Ukoliko se dogovor ne postigne, o tome će odlučivati Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.