Za glasanje izvan BiH odbijene prijave za blizu 11 tisuća birača

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na 37. sjednici održanoj danas donijela Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Središnjeg biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Opće izbore 2022. godine.

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Središnjeg biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine naći ukupno 69.872 birača.

Na istoj sjednici Središnje izborno povjerenstvo i BiH je donijela i odluko kojom se odbija upis u izvod iz Središnjeg biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za 10.749 birača. Odluka se objavljuje na web stranici, a u prilogu odluke se nalazi spisak osoba čije su prijave za glasanje izvan BiH odbijene.

Žalbe na navedene odluke mogu se podnijeti Apelacijskom odjeljenju Suda BiH putem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH do subote, 6. kolovoza do 24 sata.

– Žalbe se dostavljaju putem faks aparata na broj +387 33 251 329, putem e-mail adrese info@izbori.ba ili osobno u sjedište SIP BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo. U subota, 6. kolovoza u terminu od 08 do 16 sati u sjedištu SIP BiH će raditi služba (pisarna) za prijem eventualnih žalbi – navodi se u priopćenju SIP-a.

Središnje izborno povjerenstvo BiH pozvalo je birače koji su podnijeli prijavu da glasaju izvan BiH, da posjete web stranicu SIP BiH i provjere da li je njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.