Zašto nam djecu gurate u imaginarni svijet iz kojeg se teško vraćaju?

Na naš e-mail stiglo je pismo ispred roditelja učenika osnovnih škola kojeg prenosimo u cijelosti bez uredničkih intervencija.

Postovana gospodo!
Opet priopcenje o odgodi nastave bez uzimanja u obzir potreba djece i roditelja. Vase odluke su neprihvatljive s obzirom na situaciju u kojoj se djeca vec dugo nalaze. Odrzavanje nastave u vecini skola, posebice po selima, je bez rizika moguce. Ako vec moraju biti donesene selektivne odluke, zasto onda ne odrzavati nastavu u svim razredima gdje je to moguce. Naime, najveci dio osnovnih skola ima odjeljenja sa cak i premalo ucenika. Nazalost!Jedino u tim skolama su se od pocetka pandemije postovale sve mjere za zastitu od zaraze.(mjerenje temperature, raspored sjedenja, uciteljice i ucitelji su koristili maske, pridrzavanje razmaka na odmorima). Tko ce sad razumjeti vasu odluku!Vi govorite o online nastavi, alim ona to nije, Moze se samo govoriti o WhatsApp nastavi gdje djeca dobiju zadatke bez razjasnjenja, jer ucitelji preko mobitela ne mogu objasniti kao u ucionici.Znaci, roditelji to trebaju uraditi s djecom. A kada? Uvecer kad dodju s posla? Jesu li tada i roditelji i djeca sposobni rjesavati zadano gradivo?
A sto je s mentalnim zdravljem djece? Dovoljno su frustrirani i istrgnuti iz normalnog zivota. Hocemo li ih prepustiti mobitelu, tabletu, televiziji i  raznim, cesto stetnim, sadrzajima? Gurate ih u imaginarni svijet iz kojeg se djeca, posebice mladja, vrlo tesko vracaju.
Kako razumjeti da za druga podrucja javnog zivota ova ogranicenja ne vrijede?Trgovine prepune, maska i razmak nepoznanica. Kafici prepuni, maska i razmak nepoznanica, kladionice otvorene i pune.
Mi roditelji a i nasa djeca se osjecamo jadno. Jedino nama naredite i zatvorite skole. A gdje su sluzbe koje bi trebale kontrolirati pridrzavanje mjera zastite od zaraze u drugim podrucjima javnog zivota? Nije dovoljno samo kontrolirati je li naljepnica, s upozorenjem na pridrzavanje mjera, na vratima. Zasto se i tu ne ide na online usluge kao i u skolama, Sigurno je poznato i ministarstvu i ravnateljima  i stozeru da ucenici, a posebice ucenici osnovnih skola, nisu uzrok nekontroliranom porastu broja zarazenih, Zasto kaznjavati samo ucenike, prosvjetne djelatnike i roditelje, kad postoje mnoga bolja rjesenja koja su sigurno i vama poznata?

S poštovanjem
Roditelji osnovnih skola ŽZH

posušje.info

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.