Zbog nacističkih simbola dres njemačke reprezentacije povučen iz prodaje

Adidas je odlučio povući iz prodaje novi dres njemačke nogometne reprezentacije s brojem 44 nakon što je novi dizajn izazvao veliki skandal, javljaju njemački mediji.
Naime, Adidas je za brojeve na novom dresu uzeo dizajn drevnih runa, a problem je u činjenici da je novi dizajn u nekim od mogućih kombinacija vrlo sličan nacističkim simbolima.

Zbog specifičnog fonta brojeva postoji mogućnost da dres s brojem 44 izazove pravi skandal. Jer ta dva broja neodoljivo podsjećaju na oznaku SS (Schutzstaffel) koju su nosile zloglasne vojne formacije nacističke Njemačke u Drugom svjetskom ratu.
Nakon svega se oglasio i glasnogovornik Adidasa Oliver Brüggen, koji je rekao da će sporni broj 44 biti povučen.
‘Povući ćemo broj 44 što je prije moguće. Ljudi iz oko 100 nacija rade u Adidasu, naša tvrtka se zalaže za promicanje različitosti, a kao tvrtka aktivno se borimo protiv ksenofobije, antisemitizma, nasilja i mržnje u svim oblicima. Pokušaji promicanja mišljenja koja izazivaju podjele ili isključivost nisu dio naših vrijednosti kao robne marke i odlučno odbijamo sve sugestije da je to bila naša namjera. Naša tvrtka zalaže se za promicanje različitosti i inkluzije’, kazao je Brüggen.

Oglasio se i Njemački nogometni savez (DFB) te se jasno distancirao od bilo kakvih desničarskih ideja.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.