Zelenski upozorio na treći svjetski rat: “Na Balkanu Putin već trenira ljude koji će izazvati sukob”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da Rusija već poduzima korake na Balkanu kako bi izazvala novi sukob.

Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine, izjavio je u najnovijem intervjuu kako su ga najmanje pet puta pokušali ubiti po naređenju Vladimira Putina.

Ukrajinski predsjednik opisao je kako je Kijev dobivao obavještajne podatke svaki put kada je ruski predsjednik kovao zavjeru da ga pronađu i ubiju. Prijetnju ubojstvima usporedio je s COVID-om.

“Prvi je put bilo zanimljivo, ne znate što bi i sve izgleda zastrašujuće, a poslije je to samo još jedna informacija obavještajne službe da je još jedna grupa iz Rusije došla u Ukrajinu da me pokušaju ubiti”, rekao je Zelenski u razgovoru s novinarima The Suna i Fox Newsa.

Ukrajinski predsjednik također je optužio Kremlj da pomaže Hamasu u napadima na Izrael, a upozorio je i da bi ukrajinsko-ruski sukob mogao prerasti u treći svjetski rat.

Zelenski je optužio Kremlj za raspirivanje problema na Balkanu gdje već, kaže, poduzimaju neke korake.

“Mislimo da se sada već pripremaju za nove poteze na Balkanu. Mislimo da čak možda već i treniraju neke ljude. Njihova je ideja započeti novi sukob, ali da u njemu ne sudjeluju”, smatra Zelenski.

Zbog rata između Izraela i Hamasa pozornost svjetske javnosti skrenula je s rata u Ukrajini. Zelenski je pozvao zapadne čelnike da financiraju pomoć i oružje za Ukrajinu.

“Iz nekog razloga ljudi to tretiraju kao film i očekuju da neće biti dugih pauza u događajima, da će se slika pred njihovim očima uvijek mijenjati, da će svaki dan biti nekih iznenađenja. Ali za nas, za naše ratnike, ovo nije film. To su naši životi. I neće biti gotovo tako brzo kako bismo željeli, ali nemamo pravo odustati i nećemo”, poručio je ukrajinski predsjednik.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.