Zelenskij: “Nisam siguran je li Putin uopće živ!”

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je tokom ekonomskog foruma u Davosu da nije siguran je li predsjednik Rusije Vladimir Putin uopće živ, prenosi Ukrajinska Pravda.

“Ne razumijem baš s kim da razgovaram i o čemu. Nisam siguran da je ruski predsjednik koji se ponekad pojavljuje na zelenom ekranu zapravo onaj (pravi). Ne razumijem baš je li on živ i odlučuje li netko drugi tamo. Koja grupa ljudi (bi mogla donositi bilo kakve odluke u Rusiji)? Nemam takve informacije”; rekao je Zelenski.

Dodao je da ne razumije baš kako netko može obećati europskim liderima jednu stvar, a sljedećeg dana pokrenuti invaziju u punoj mjeri na drugu zemlju.

“Samo ne razumijem s kim imamo posla. Kada kažemo ‘mirovni pregovori‘, ne razumijem baš s kim (treba da pregovaramo). Sada razgovaramo s vama: vi točno znate tko sam ja, a ja znam točno tko ste vi. Postoje svjedoci da smo živi. Čak i ako govorimo o različitim stvarima, možemo postići konsenzus. “, kazao je Zelenski.

On je naglasio da je Ukrajina učinila sve da diplomatskim putem oslobodi svoje teritorije, a mirovni pregovori još nisu mir sami po sebi.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.