Zoran Galić: Raditi kao policajac u ovim uvjetima je poražavajuće

Savez sindikata policijskih organa u BiH koji predstavlja Graničnu policiju Bosne i Hercegovine, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH i Državnu agenciju za istrage i zaštitu, na čelu sa Draganom Krvavcem, uputio je otvoreno pismo Vijeću ministara BiH za postupanje i visokom predstavniku u BiH. 

Od nadležnih traže da povećaju osnovicu plaća zaposlenicima u policijskim agencijama na državnom nivou na 630 KM.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je za portal “Avaza” da apsolutno podržava Savez sindikata policijskih tijela u BiH u borbi za prava koja im pripadaju.

– S ovakvim životnim sve većim troškovima, a plaća se nije povisila od 2008. godine, policijski službenici na državnoj razini su egzistencijalno ugroženi. Sramotno je da državni policajac ima manju plaću, manje putne troškove, kao i tople obroke, od policajca na lokalnoj razini, a kontinuirano brinu za sigurnost građana i izloženi su raznim opasnostima.

Žalosna je činjenica da policijski službenik mora izdvajati sredstva od plaće da bi mogao doći na posao. Zato i daju otkaze i idu za boljim životom izvan BiH jer raditi kao policajac u ovakvim uvjetima je, blago rečeno, poražavajuće – rekao  je Galić. 

2 komentara

  • Poštujem vas kao osobu i kao funkciju koju vršite. Prije kao komesar ZZH i sad koju imate. Dali policija ili pojedinac na poziv gradjana za remecenje javnog reda i mira da odgovor i to bahato ženska glavo?????Na pitanje dajte vaše ime i prezime ili broj znacke dobijem odgovor docemo sutra. Sad ja pitam. Dali službene osobe takve misle da sam:Dvorska luda,maloumna osoba ili čak psihopata???????Vase zalaganje je ok ali dali su zaslužena???

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.