Zukan Helez pravomoćno osuđen zbog lažnog iskaza

Županijski sud u Novom Travniku preinačio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Bugojnu kojom je Zukan Helez, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine i jedan od potpredsjednika SDP-a BiH, osuđen na šest mjeseci zatvora zbog davanja lažnog iskaza.

Kako je za Faktor potvrđeno iz Županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije, koje je protiv njega podiglo optužnicu, Sud je djelimično uvažio žalbu Zukana Heleza i preinačio presudu u dijelu koji se odnosi na visinu krivičnopravne sankcije. Helezu je, umjesto ranije izrečene zatvorske kazne, izrečena uvjetna kazna kojom mu je utvrđena kazna zatvora od devet mjeseci, ali koja se neće izvršiti ukoliko on u sljedeće dvije godine ne počini novo krivično djelo. 

Žalba suoptuženog Halila Ugarka, koji je ranije osuđen na šest mjeseci uvjetno, odbijena je kao neosnovana. Helez je tako i pravomoćno proglašen krivim da je pred sudom dao lažni iskaz, s tim da mu je promijenjena kazna. – piše bljesak.info

3 komentara

  • jeli ovo lik koji je hodao hercegovinom i ukidao invalidnine , mirovine, hvo-, za njega nije zatvor, blaga je to kazna…

  • Nije on dolazio u cjelu Hercegovinu, nego u Posušje na spomenik u Gradcu. A dovodili su ga tadašnji vladari iz 90-tke i HSP Jurišića i Čambera. Ovaj zadnji sada pije kahvu sa begovima u Sarajevu.
    Domaći izdajnici.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.