AUSTRIJANCI ODLUČILI Komemoracija u Bleiburgu može se održati

Komemoracija u Bleiburgu može se održati, odlučili su okrug Völkermarkt i austrijska policija. Potvrdio je to za Večernji list Rainer Dionisio iz koruške policije.

Zabrana manifestacije nije dozvoljena, posebno po članku 11. Europske konvencije o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, navodi se u zajedničkoj evaluaciji okruga Völkermarkt i policijske uprave Koruške. Taj članak govori o slobodi okupljanja.

Njegov drugi paragraf, koji posebno ističu, kaže da se “ne mogu postavljati nikakva ograničenja ostvarivanju prava okupljanja, osim onih koja su propisana zakonom i koja su u demokratskom društvu nužna radi interesa državne sigurnosti ili javnog reda i mira, radi sprječavanja nereda ili zločina, radi zaštite zdravlja ili morala ili radi zaštite prava i sloboda drugih. Ovaj članak ne zabranjuje da se nameću zakonska ograničenja u ostvarivanju tih prava pripadnicima oružanih snaga, policije ili državne uprave”.

U svjetlu evaluacije Konvencije i drugih zakona, okrug Völkermarkt neće zabraniti okupljanje. Zajedno s koruškom policijom, kao i prijašnjih godina, poduzet će sve mjere da se osigura sigurnost građana i sudionika manifestacije.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.