BiH počinje s proizvodnjom dronova-samoubojica

Ministar obrane BiH Zukan Helez najavio je kako će u pogonima vojne industrije u BiH uskoro početi proizvodnja dronova-samoubojica.

On je u intervjuu za Federalnu televiziju ustvrdio kako BiH ima najbolju vojnu industriju u regiji pa će tako osigurati opremanje svoje vojske unatoč blokadama za koje kaže da su potaknute “iz susjednih država” aludirajući na opstrukcije s kojima su unutar zemlje suočene Oružane snage BiH i Ministarstvo obrane.

Komentirajući najavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića kako će ta zemlja uskoro proizvesti 5.000 dronova-samoubojica, Helez je izjavio kako će proizvodnja takvih letjelica u BiH početi već za 15 dana.

Naša namjenska industrija je osposobljena do te mjere da može konkurirati svakoj namjenskoj industriji i to je ono što je dobro za BiH. Mi ćemo te dronove izvoziti, to je skupo na tržištu. To je ponos naše namjenske industrije, kazao je ministar obrane BiH, prenosi Hina.

Ocijenio je i kako su tvrdnje iz Srbije o tome da je ona najjača vojna sila u regiji prenapuhane, jer je ta zemlja naoružana uglavnom zastarjelom ruskom tehnikom, dok se druge države, pa i BiH, sada orijentiraju na tehnologiju koja je standard u državama-članicama NATO-a.

Neću reći da je to (u Srbiji) zanemarivo, mi itekako to pratimo i u tijeku smo. BiH nikad od 1992. nije bila stabilnija što se tiče sigurnosti. Mi imamo svoje saveznike i svoje resurse. Na sve utjecaje imamo odgovore, kazao je Helez.

Ministar obrane tvrdi i da je put BiH ka članstvu u NATO-u siguran, unatoč blokadama koje dolaze iz Republike Srpske i koje potiče Milorad Dodik, prenijela je Hina.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.