Biserka Petrović o bivšoj djevojci pokojnog Dražena: Ona je monstrum!

Dražena Petrovića nema već 29 godina. Košarkaški Mozart poginuo je u automobilskoj nesreći 7. lipnja 1993. godine na njemačkoj autocesti.

S Draženom su u crvenom Golfu bile njegova djevojka Klara Szalantzy i njezina prijateljica Hilal Edebal, talentirana košarkašica Sveučilišta Niagara.

Automobil je vozila Draženova djevojka Klara koja se uspješno oporavila. Ubrzo se opet vratila za volan, a 2001. godine udala se za legendarnog njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa. 

Šest godina kasnije paru se rodila kći, a 2010. godine u osmom mjesecu trudnoće Klara je izgubila dijete. Iste godine preminuo je i njezin brat Ladislav.

Klara se nikada nije javila prijateljici Hilal, ali ni Draženovoj majci Biserki Petrović.

– Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno u Frankfurt po Dražena – rekla je jednom prilikom Biserka Petrović.

Klara je 7. lipnja 1993. u popodnevnim satima došla po Dražena na aerodrom u Frankfurt sa spomenutom prijateljicom Hilal, talentiranom košarkašicom Sveučilišta Niagara. Dogovor je bio da Dražena odveze u München, ali njihovi životi zauvijek su se promijenili na autocesti A9. Kod gradića Denkendorf Klara se Golfom zabila u Mercedesov tegljač pri navodnoj brzini od 160 kilometara na sat. Dražen je spavao na suvozačevom mjestu te je pri sudaru ispao iz automobila i na mjestu poginuo. Hilal je pak izgubila pamćenje i karijera joj je završila.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.