Brabusova zvijer 100 km/h postiže za 3.7 sekundi

Brabus ima novu igračku za bogate kojoj se mogu diviti svi oni koji vide smisao u ovakvom pretjerivanju.

Mercedesova G klasa je sama po sebi jedan od najluksuznijih terenaca na svijetu, kojemu je pravu manu teško pronaći. Za mnoge je to samo auto snova, a za jedan manji dio tek osnova od koje treba početi stvarati pravi auto snova.

Potonjima je “posebno teško“ pa će im u njihovim naumima objeručke pomoći iz Brabusa. Specijalisti za dotjerivanje Mercedesa posebno su maštoviti na G klasi, pa tako sada predstavljaju još jednu posebnu izvedbu, limitiranu na svega deset primjeraka.

Ime otkriva sve, pa tako Brabus P 900 Rocket Edition nudi 900 KS, čime predstavlja daleko dinamičniju izvedbu od podignutog 800 Adventure XLP-a. Iako je spušten i prilagođen cesti, ovaj je model i dalje visok preko dva metra.

Karoserija je ukrašena obiljem karbona, a novost u ponudi transparentni panel na poklopcu motora te LED rasvjeta doslovno svega i svačega. Postavljen je na ogromne 24-inčne naplatke.

Iznutra pak ista priča, ali uz obilje najfinije kože. Ekrane dobivaju i putnici straga, a uz ambijentalnu rasvjetu osvijetljene su i Brabusove oznake. Kao što smo rekli, ovdje nema terenu prilagođenih portalnih osovina, već je Brabus izabrao podesivi ovjes za bolji komfor i još bolje držanje ceste, piše Index.hr

4.5 V8 biturbo V8 daje prije spomenutih 900 KS uz limitom nametnutih 1050 Nm okretnog momenta. 100 km/h postiže za nevjerojatnih 3.7 sekundi, dok je maksimalac 280 km/h. Govorimo o mrcini od 2.7 tona. Za sigurno zaustavljanje brinu se kočnice s diskovima promjera 400 mm.

Brabus P 900 Rocket Edition One of Ten je oko 170.000 eura skuplji od kraće verzije bez stražnjeg bunkera, odnosno početna cijena iznosi 649.638 eura bez poreza.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.